Vágólapra másolva!
A debreceni olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kézilabda-válogatott 33-18-ra kikapott Norvégiában az Eurokupa csütörtöki találkozóján.

Az első hely szempontjából is lényeges volt a találkozó, miután a hibátlan norvég együttes, amely társházigazdaként ezüstérmet nyert a világbajnokságon, októberben Debrecenben 38-31-re győzte le Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesét.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Böde-Bíró Blanka kisebb bordasérülése miatt elővigyázatosságból nem tartott társaival Norvégiába, helyette Bukovszky Anna került az utazó keretbe. A norvégoknál nem volt ott a keretben a legendás kapus, Katrine Lunde, illetve Nora Mörk sem.

Az első játékrész hajrájában feljavult a magyar védekezés, a pihenőre ötgólos különbséggel vonultak a felek, majd a második félidőben gyors gólokkal megtoldotta előnyét a hatékonyan védekező és egyre felszabadultabban játszó Norvégia, amely a 46. percben már tíz találattal vezetett (25-15). 

A hajrában már csak a különbség volt a kérdés, végül 15 góllal győzött a norvég válogatott,

sikerével pedig megnyerte az Eurokupát - számolt be róla az MTI.

HANDBALL WC HUNGARY-CROATIA
Klujber Katrinék nem tudták megállítani a norvégokat
Fotó: TT News Agency via AFP / TT News Agency via AFP/Adam Ihse

A két válogatott 88. egymás elleni mérkőzésén 50 magyar siker és három döntetlen mellett 35. alkalommal, sorozatban pedig tizedszer született norvég diadal.

Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőiben. A sorozatot szombaton Győrben Ausztria ellen zárja a már biztosan második nemzeti csapat, aztán jövő csütörtökön Kamerunnal, pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal mérkőzik meg az ötkarikás indulási jogért Debrecenben.

Az állás az utolsó forduló előtt: 1. Norvégia 10 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Svájc 4, 4. Ausztria 0