Élő:
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő botrányt okozott a Colorado Rockies baseballcsapatának edzője, Hensley Meulens, aki egy repülőn beült a pilóták helyére és arról készített videót, hogy a következő pillanatban leszáll a géppel.

A különös és furcsa botrányról egész Amerika beszél. Az amerikai légiközlekedési hatóságok nyomoznak, hogyan történhetett meg mindez. Az események 2024. április 10-n játszódtak le, amikor a Colorado Rockies csapata Kanadába utazott a Toronto Blue Jays elleni mérkőzésre. Az Instagramra feltett, majd később törölt videón Meulens edző a pilótafülke egyik székében ül, és úgy tesz, mintha átvenné az irányítást. „Ma este le fogom tenni a gépet” – viccelődik a filmen.

Colorado Rockies Vs. New York Mets
A baseballedző, Hensley Meulens, aki beült a pilótafülkébe
Fotó: NurPhoto via AFP 

A videóhoz mellékelt néhány sort is. Íme: 

Jól szórakoztam a pilótafülkében a Denverből Torontóba tartó járaton. Köszönet a kapitánynak és a United első tisztjének, hogy lehetővé tette számomra ezt a nagyszerű élményt."

Baseballedző a pilótafükében
Fotó: Instagram

Nem sokkal később érkezett meg a légitársaság válasza: 

Mélyen felkavar minket az, amit azon a videón látunk, amelyen a jelek szerint egy illetéktelen személy ül a pilótafülkében, miközben az robotpilóta be van kapcsolva. 

Biztonsági és üzemeltetési irányelveink egyértelmű megsértéseként jelentettük az esetet az az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának, és a vizsgálat idejére a pilótáinkat felfüggesztettük."

Departing Flights From George Bush Intercontinental Airport In Houston
Az incidens a United Airlines egyik gépén történt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Reginald Mathalone/NurPhoto

2001. szeptember 11. óta az utasoknak tilos belépniük a pilótafülkébe. Ezt a szabályt szegte most meg a magáról megfeledkezett edző, aki még csak részeg sem volt.