Vágólapra másolva!
Nincs rá mód, hogy a magyar jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kevin Constantine munkába álljon olyan csapatnál, amely a magyar versenyrendszerben érdekelt.

Az amerikai szakember vasárnap a lelátón ült az SC Csíkszereda Brassó elleni Erste Liga-rangadóján, és az M1 aktuális csatorna érdeklődésére a csíkszeredai klub vezetősége megerősítette, hogy valóban tárgyalnak trénerrel, és szeretnék, ha szerepet vállalna az egyesületnél.

Az MTI érdeklődésére ugyanakkor a magyar szövetség felhívta a figyelmet, hogy a szervezet és a szakvezető között jogvita áll fenn a szövetségi kapitányi posztról történt távozásával összefüggésben, ráadásul a trénert előző állomáshelyén

a kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) "diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések" miatt eltiltotta.

Így őt - amint a hazai szövetség közleménye fogalmaz - nem lehet a magyar versenyrendszerben érdekelt sportszervezetnél hivatalos személyként regisztrálni.

Súlyos büntetést kapott a korábbi magyar hokikapitány Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Ben Nelms

- áll az MJSZ közleményében. Ugyanakkor a szövetség hangsúlyozza, hogy hivatalosan továbbra sem kapott semmilyen megkeresést vagy értesítést a Csíkszeredai Sportklubtól arra vonatkozóan, hogy Kevin Constantine-t az Erste Ligában foglalkoztatni tervezi.

Constantine júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva.

Lépése váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést.

Az NHL-es múltú amerikai tréner a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította. Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, de a válogatott végül szétlövésben kikapott az osztrákoktól és kiesett.