Vágólapra másolva!
Kedden este a női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a DVTK HUN-Therm csapata 80-68-ra nyert a Sepsi-SIC otthonában, ezzel Völgyi Péter csapata továbbra is százszázalékos a sorozatban.

A találkozónak a miskolci csapat volt az esélyese, amely a játéknap előtt százszázalékos teljesítménnyel a második helyen állt a csoportjában, míg a Sepsi eddig négyből négy meccset elveszített. A találkozó előtt Völgyi Péter, a DVTK edzője elmondta, hogy mivel a Sepsi az első győzelméért küzd majd, biztosan keményen fog küzdeni. A miskolci csapat edzője hangsúlyozta azt is, hogy mivel nem volt olyan feszített a programjuk, ezért tudtak pihenni a lányok és volt idő megfelelően felkészülni erre a mérkőzésre.

Völgyi Péter, a Diósgyőr női kosárcsapatának edzője Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

Völgyi Péter kiemelte, hogy ezúttal is a DVTK csapategysége lesz majd a legnagyobb erőssége, a lepattanóharc pedig ezúttal is döntő jelentőségű lesz majd.

A Diósgyőr remekül kezdte a találkozót, Milica Jovanovic ziccerével az első támadásából megszerezte a vezetést, majd Darcee Garbin és Lelik Réka is eredményes volt közelről, így két perc után már hatpontos előnyben volt a miskolci csapat.

A harmadik percben Jovanovic újabb ziccere után már 8-0-ra vezetett a DVTK, ekkor a Sepsi edzője azonnal időt kért, hogy helyrerázza csapatát.

A Sepsi két és fél perc után tudott először kosarat dobni a meccsen, de ez nem zavarta meg a DVTK-t, amely Kaila Charles gyönyörű hárompontosa után tartani tudta előnyét. A folytatásban aztán elkezdtek ülni a Sepsi-játékosok dobásai, míg a miskolciak elkezdtek belehibázni, így az első negyed végén 20-20 állt az eredményjelzőn.

Lelik Réka remekül játszott a Sepsi ellen Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

A második negyedet a Sepsi kezdte jobban, amely Veatriki Akathiotou kétpontosának köszönhetően először vezetett a meccsen, azonban Garbin gyönyörű hármasa után ismét a Diósgyőr került előnybe, majd egy gyors ellentámadás végén ismét a DVTK ausztrál kosarasa engedett el egy szép középtávoli tempót, amivel növelte csapata előnyét (26-29). Sokáig azonban nem volt így, mert Borislava Hristova egy elképesztően szép hárompontossal egalizált, majd bolgár kosaras büntetőjével ismét a Sepsi került előnybe.

Ez felpaprikázta a diósgyőrieket, akik gyors egymásutánban Garbin és Lelik révén két triplát is elsüllyesztettek, ezzel ötpontosra növekedett a miskolciak előnye (30-35).

Amikor aztán újabb pontot szerzett a Sepsi, akkor Jovanovic is beleállt egy triplába, majd Lelik értékesített faulttal együtt egy ziccert, a büntetője után pedig ismét kilencpontosra nőtt a különbség a két csapat között. Az utolsó három és fél percben a Sepsi nem szerzett pontot, míg a dudaszó előtt a diósgyőri Nina Aho szerzett egy gyönyörű hármast, így Völgyi Péter csapata 12 pontos előnyre tett szert az első félidőben (32-44).

A diósgyőri szurkolók is kitettek magukért Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

A harmadik negyedet is a Diósgyőr kezdte jobban, amely Milica Jovanovic remek játékának is köszönhetően növelni tudta az előnyét. A 24. percben Nina Aho is értékesített egy tiszta hármast, ekkor már 19 ponttal vezetett a DVTK.

Ezt követően megint kicsit kiengedett a Diósgyőr, amely a harmadik negyed felénél már 14 eladott labdánál járt, így a Sepsi gyors egymásutánban három ziccert is értékesített, visszajött 13 pontra (46-59), ezért Völgyi Péter időt kért, hogy elvegye a hazai csapat lendületét és rendet tegyen a fejekben.

Az időkérés után aztán Ellen Nystrom értékesített egy hármast a Sepsiből, de szerencsére az ellentámadásból Nina Aho is bedobta a harmadik kísérletéből a harmadik hármasát. Egy perccel a negyed vége előtt Toman Petra hármasa vágódott le a gyűrűről, de az ellentámadásból nem tudott szépíteni a Sepsi, mert a visszaérő Toman bemutatott egy remek blokkot, így a Diósgyőr 52-64-es vezetéssel fordulhatott rá a negyedik negyedre.

Kaila Charles (balra) védekezik a magyar válogatott Gereben Lívián Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

A negyedik negyedet Toman hárompontosával kezdte a Diósgyőr, ami megadta az alaphangulatot. Erre Morgan Green révén két büntetővel válaszolhatott volna a Sepsi, de a székelyföldi csapat kosarasa mindkét dobást kihagyta, így a diósgyőrieknek az is belefért, hogy a 34. percben már 18 eladott labdánál jártak a meccsen.

Négy és fél perccel a vége előtt Kaila Charles is dobott egy triplát, ami már a tizedik hármasa volt a miskolci csapatnak, amelynek az előnye ezzel 16 pontosra duzzadt.

A folytatásban is kicsit pontatlanul játszott a Diósgyőr, így három perccel a vége előtt a remekül játszó Ellen Nystrom vezérletével kilenc pontra feljött a Sepsi. Ekkor meleg is lehetett volna a helyzet, de Kaila Charles bemutatott egy hatalmas blokkot a palánk alatt, majd Monika Grigalauskytė is kiosztott egy sapkát.

Nina Aho (10-es mezben) fantasztikusan játszott a DVTK-ban Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

Az ellentámadásból aztán Nina Aho bedobta a negyedik tripláját (66-78), ezzel pedig a Sepsinek minden esélye elszállt a végére, ami azt jelentette, hogy a Diósgyőr az ötödik meccsét is megnyerte, és továbbra is százszázalékos az Euroligában.

A miskolci csapat legeredményesebb játékosa a 16 pontos Nina Aho lett, aki négy kísérletből négy hárompontos értékesített, mellette Lelik Réka 14, Kaila Charles 13, Darcee Garbin 11 és Milica Jovanovic is 11 pontig jutott.

Az öt meccs után is hibátlan mérleggel álló DVTK a következő fordulóban, november 22-én a spanyol Pamesa Valenciát fogadja.

Női Euroliga, A, csoport, 5. forduló:
Sepsi-SIC-DVTK HUN-Therm 68-80 (20-20, 12-24, 20-20, 16-16)