Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézicsapata már a meccs elején ellépet a riválisától, és esélyt sem adott a Dunaújvárosnak az NB I új idényének nyitányán. Martin Albertsen csapata végül 44-21-es győzelmet aratott. 

Fölényes FTC-siker a nyitányon

A Fradi kiválóan kezdett, alig másfél perc alatt 3-0-ra elhúzott, és ez meg is alapozta a találkozót. A tizenhatodik percben tízre nőtt a különbség (14-4), szebbnél szebb gólokat lőtt az FTC. Martin Albertsen forgatta a csapatot, minden játékosának lehetőséget adott, és mindenki hozzá is tette a magáét.

Győzelemmel kezdte az idényt a Fradi Forrás: fradi.hu

A dunaújvárosiak küzdöttek becsületből, de felzárkózásra nem futotta az erejükből, ellenben rengeteg kettő perces kiállítást szedtek össze. Így nem volt meglepő, hogy magabiztos, 44-21-es győzelemmel kezdte az idényt az FTC.

Női kézilabda NB I, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria–Dunaújvárosi Kohász KA 44–21 (25–8)
Gólszerzők: Cvijics 7, Klujber 6 (4), Malestein 5 (1), Márton 5, Bölk 4, Hársfalvi 3, Simon 3 (1), J. Deszpotovics 2, Edwige 2, Kisfaludy 2, Lekics 2 (1), Papp 2, Kukely 1, ill. Szalai 6, Borgyos 4, Bouti 3, Trawczynska 3 (2), Csáki 2, Nick 2, Horváth A. 1
Kiállítások: 4, illetve 24 perc
Hétméteresek: 7/9, illetve 2/2

Győzött a Fradi férfi csapata is

Az FTC nehéz kezdés után 14 gólos győzelmet aratott Budakalászon a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Bár az eredmény egyértelmű vendégfölényt jelez, az első 15 percben többnyire a hazai csapat volt előnyben. Pásztor István együttese ebben a szakaszban egyszer vezetett, majd a 17. perctől vette át az irányítást. Összeállt a védekezése és 12 percig nem kapott gólt, a félidőre pedig magabiztos vezetéssel vonult az öltözőbe.

A szünet után is a zöld-fehérek játszottak fölényben, és a lefújásig megduplázták előnyüket.

Eredmény:
CYEB-Budakalász - FTC-Green Collect 22-36 (10-17)