Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 42-30-ra nyert a Zöld-foki Köztársaság ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. A találkozó után az egyaránt 7-7 gólos Bodó Richárd és Rosta Miklós, és a remekül védő Székely Márton értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Hullámvasút volt ez a világbajnokság, az izlandiak elleni csoda után nehéz volt felpörögni a portugálok ellen. A svédek ellen az utolsó tizenöt perc nagyon rossz volt, de ez leszámítva jól küzdöttünk. Várjuk az estét, és bízunk a legjobbakban" – mondta a találkozó után Bodó Richárd, aki hét góllal vette ki a részét a győzelemből.

Bodó Richárd átlövése Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Belülről nehéz meccs volt, mégis csak egy világbajnoki meccs. Kár, hogy kevés néző volt, és nem volt igazán jó hangulat. De tudtuk, hogy milyen sokat számít ez a meccs, és mi ennek megfelelően mentünk bele az első percben. Próbáltam élvezni ezt és az összes meccset, nagyon örülök, hogy ma is ilyen jól ment a játék.

– mondta Rosta Miklós, aki szintén hét góllal vette ki a részét a győzelemből.

Rosta Miklós és Szita Zoltán összeölelkezése Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Kellemetlenebb ellenfél volt a Zöld-foki Köztársaság, mint amennyire Dél-Korea volt, hiszen ők sokkal nagyobbat és közelebbről lőttek, és tovább tudtak a levegőben maradni, ami megnehezítette a dolgunkat. A srácok azonban a szívüket-lelküket végig kirakták a pályára elöl és hátul is, úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk!

Mondhatnánk azt, hogy nagyon szurkolunk a svédeknek vagy a portugálok ellen – de szó sincs erről: mindenkit tisztelünk, és alakul, ahogy alakul, ebbe nekünk már nincsen beleszólásunk" – értékelt a találkozó után Székely Márton, a magyar válogatott kapusa.

A magyarok a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzték, Portugáliától 27-20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedtek, Brazília ellen pedig 28-25-re nyertek.

A házigazda svédek végül este megtették azt a szívességet Magyarországnak, hogy legyőzték Portugáliát, amivel a magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a szerdai, stockholmi negyeddöntőbe, ráadásul ezzel az eredménnyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel is garantált Chema Rodríguez együttese számára.