Vágólapra másolva!
A szlovénok sztárirányítója, Luka Doncic a saját anyját perelte be, mivel a nő bitorolja a Doncic márkanév összes jogait, és ezt a fia vissza szeretné kapni.

Az idei férfi kosárlabda-Európa bajnokság legnagyobb sztárja a szlovén Luka Doncic, akinek csapata elsőként végzett a B-jelű csoportban, amelyben a magyar válogatott is szerepelt. A Dallas Mavericks sztárjátékosa azonban nemcsak a pályán, hanem a pályán kívűl is nagy küzdelmet folytat, méghozzá a saját anyjával - derült ki a Bild oldaláról.

Doncic nehéz helyzetben van Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A szlovénok sztárja kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalához, mivel újra szeretné megszerezni az irányítát a nevét viselő márkák felett.

A jogok eddig a játékos édesanyja, Mirjam Poterbin (48) és barátja, Boris Pozeg birtokában voltak.

Luka Doncic évekig nagyon szoros kapcsolatban volt Mirjammal, különösen a szülei válása után. Édesanyja Madridba költözött vele, ahol a fiatal játékos a Realban, Hanga Ádám jelenlegi csapatában játszott.

Doncic a világ egyik legjobb játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A kosaras 2018-ban az NBA-be, a Dallas Mavericks csapatába igazolt. Abban az időszakban Luka engedélyt adott anyjának, hogy teljes nevét védjegyként jegyeztesse be, majd néhány hónap múlva megpróbálta visszavonni ezt. A 2021–2022-es NBA-szezon előtt Doncic bemutatta új, személyes logóját. Az LD kezdőbetűiből, 77-es számából és Szlovénia "S" betűjéből áll. Ugyanakkor Doncic megpróbálta megvédeni "Luka Doncic" márkanevet.

A szabadalmi hivatal azonban visszautasította, mert a név túlságosan hasonlít a „Luka Doncic 7" bejegyzett védjegyre.

A mai napig az anyja birtokolja ezeket a jogokat, éss nem hajlandó a fiára hagyni.

A védjegyjogok körüli vita egyik oka az lehet, hogy Luka és édesanyja már alig beszélnek egymással. Édesapja, Sasa (48) az ő oldalán áll, és mostanság a szlovén televízió riportereként dolgozik. Közben Doncic mama is nyilatkozott a szlovén médiának: