Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Chema Rodriguez vezeti tovább szövetségi kapitányként a magyar férfi kézilabda-válogatottat.

A szövetség 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a spanyol szakemberrel, aki korábban Gulyás István segítőjeként dolgozott már a válogatottnál.

Rodruguez jelenleg a portugál Benfica vezetőedzője, ám szerződésének lejártával, 2023 júniusa után már főállásban látja majd el a szövetségi kapitányi tisztséget.

hiszek a csapatban és magamban is. A fő cél a párizsi olimpia, elsőként pedig természetesen a sikeres szereplés az április világbajnoki selejtezőkön. A csapatnak nem csupán a magja, hanem szinte a teljes kerete adott, hétfőtől pedig megkezdjük a közös munkát, amit már nagyon várok." – mondta a kinevezését követően Chema Rodriguez.

Chema Rodríguez lett a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

A két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon elért 9. és a tavalyi világbajnokságon megszerzett 5. helyezések után az idei januári, részben hazai rendezésű kontinenstorna már a csoportkörben véget ért a magyar válogatott számára.

A szövetség beszámolója szerint a csapat március 14-étől Budaörsön készül együtt, majd Gummersbachban, illetve Kasselben lép pályára Németország ellen. Chema Rodriguez szakmai stábja a napokban kerül végleges kialakításra.

A szövetségi kapitány már is hirdette első keretét a németek elleni felkészülési találkozókra, a névsorban 20 játékos kapott helyet. Lékai Máté egészségügyi, Bánhidi Bence és Bodó Richárd családi okok miatt nem tud csatlakozni a kerethez. Bóka Bendegúz vállsérülése miatt nem tud együtt készülni a csapattal.

A magyar férfiválogatott kerete a németországi mérkőzésekre:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)

Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb)

Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), SIipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)

Balátlövők: Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel)

Balszélsők: Kovacsics Péter (Ferencváros), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A magyar válogatott 2022. tavaszi programja:

Felkészülési mérkőzések:
Március 19., 16:15, Gummersbach: Németország–Magyarország
Március 20., 17:15, Kassel: Németország–Magyarország
Világbajnoki selejtezők:
2022. április 10. vagy 11.: Litvánia-Izrael előselejtező győztese – Magyarország
2022. április 16.: Magyarország – Litvánia-Izrael előselejtező győztese