Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém 40-39-re nyert a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén, csütörtökön.

Az már múlt pénteken eldőlt, hogy a veszprémiek a csoport negyedik helyén végeznek és a rájátszás első fordulójában az északmacedón Vardar Szkopjéval találkoznak.

A vendégek keretéből ezúttal csak a sérült Dejan Manaskov, a hazaiaktól Dainis Kristopans és Elohim Prandi hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának kinevezett mérkőzésen.

A nyolcadik percben még döntetlen volt az állás, majd három góllal elléptek a párizsiak (10-7), viszont a Veszprém egy 8-1-es sorozattal fordított. A meccs tétnélkülisége miatt a védekezésre egyik csapat sem fektetett nagy hangsúlyt.

A franciák 3-0-s szériájára Petar Nenandic válaszolt három góllal, ebből kettő is szépségdíjas volt.

A vendégek többször is vezettek négy találattal, de a szünetben már csak 20-19-es előnyben voltak.

A PSG a második félidő elején is produkált egy 3-0-t, ezzel 10-9 után visszavette a vezetést, ám erre a Veszprém 4-1-gyel reagált, és ismét ellépett négy góllal. Az eredmény hullámzása tovább tartott, a hajrában megint felzárkóztak a párizsiak, akik ekkor már a védekezésre is odafigyeltek. A PSG 15 másodperccel a vége előtt egyenlített, de az utolsó találat az egyiptomi Omar Yahia jóvoltából a Veszprémé volt.

A Telekom Veszprém remek meccsen győzte le a PSG-t Fotó: Csudai Sándor - Origo

A házigazdáknál Nikola Karabatic nyolc, Luc Steins hat, a túloldalon Petar Nenadic kilenc, Rasmus Lauge hét gólt lőtt, Rodrigo Corrales 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 14. egymás elleni BL-mérkőzésén hét PSG-siker és egy döntetlen mellett hatodszor nyert a Veszprém.

A Veszprém nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel, a magyar bajnoki címvédő Pick Szeged pedig nyolc sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört. A Vardar Szkopje, illetve a szegedieknek a német Flensburg-Handewitt elleni párharc első mérkőzését március 30-án vagy 31-én játsszák, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 39-40 (19-20)
lövések/gólok: 60/39, illetve 53/40
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/5
kiállítások: 10, illetve 18 perc

Korábban:
A csoport: Pick Szeged-Montpellier HB (francia) 29-29 (17-16)

A csoportkör végeredménye:
A csoport:
1. Aalborg HB (dán) 22 pont, 2. THW Kiel (német) 21, 3. Pick Szeged 19, 4. Montpellier HB 17, 5. Vardar Szkopje (északmacedón) 13, 6. Elverum HB (norvég) 8, 7. PPD Zagreb (horvát) 8, 8. Meskov Breszt (fehérorosz) 4

B csoport:
1. Lomza Vive Kielce (lengyel) 20 pont, 2. Barcelona (spanyol) 20, 3. Paris Saint-Germain 18, 4. Telekom Veszprém 17, 5. FC Porto (portugál) 11, 6. Flensburg-Handewitt (német) 10, 7. Dinamo Bucuresti (román) 8, 8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 8

Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények rangsoroltak. Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.