Vágólapra másolva!
A Mosonmagyaróvár 28-24-re legyőzte a horvát Lokomotiva Zagreb csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, vasárnap Győrben.

A magyar csapat keretéből ezúttal Ana Kojic, Babinszky Lara, Stranigg Zsófia és Pásztor Noémi hiányzott. Az már korábban eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár és a Lokomotiva Zagreb sem juthat tovább a negyeddöntőbe, és előbbi a harmadik, utóbbi a negyedik helyen végez a csoportban.

A tétnélküliség rányomta a bélyegét a horvátok teljesítményére, az első félidőben kilenc percig nem találtak a hálóba. Ezt kihasználva a házigazdák jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel, gyors ellenakciókkal 7-3-ra elléptek, majd Tóth Eszter és Tóth Gabriella vezérletével már 12-5-re is vezettek.

Győzelemmel búcsúzott az Európa-ligától a Mosonmagyaróvár Forrás: Csapó Balázs/Mosonmagyaróvári Kézilabda Club

Gyurka János vezetőedző cserékkel reagált a vendégek taktikai változtatásaira, játékosai továbbra is kihasználták a labdaszerzések után adódó lehetőségeiket, így a szünet előtt tovább növelték a különbséget.

Eleinte a második felvonásban sem változott a játék képe, a 37. percben volt először tíz gól a két csapat között, és jó védekezésére, illetve kapusteljesítményére alapozva a magyar együttes a 48. percben már 26-14-re vezetett. Ekkor azonban elfogyott az MKC lendülete, a zágrábiak agresszív védekezéssel és pontos támadásokkal 10-2-es sorozattal zárták a meccset, így végül csak négy góllal kaptak ki.

A házigazdáknál Tóth Eszter hét, Tóth Gabriella hat, a vendégeknél Ana Malec hat találattal zárt. Szemerey Zsófi 13, Mistina Kitty négy védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Mosonmagyaróvár három győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört.

Női kézilabda Európa-liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, A csoport:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Lokomotiva Zagreb (horvát) 28-24 (15-7)