Vágólapra másolva!
A Pick Szeged hazai pályán 28-26-ra legyőzte a Meskov Breszt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Gratulálok a játékosaimnak, és köszönöm a szurkolóink biztatását.

Voltak hibáink támadásban, különösen az első félidőben, amikor az utolsó passzokat rontottuk el, főleg technikai hibákkal" - kezdte értékelését Juan Carlos Pastor, a hazaiak vezetőedzője.

"A második félidőben többször is lezárhattuk volna a meccset, de többször is belehibáztunk, kapufákat lőttünk, pontatlanok voltunk. Szoros lett a hajrá, de a legfontosabb, hogy megvan ez a két pont, amire nagyon nagy szükségünk volt" - értékelt a szegediek spanyol szakembere, aki azt is elárulta, hogy néhányan sérültek voltak kénytelenek pályára lépni.

Fontos meccset nyert meg a Pick Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nem kifogás, de nagyon sok problémánk van a sérülésekkel, ami számos pályára lépő játékosunkra is igaz volt. Ám így is sikerült a két pontot megszereznünk, elégedettek vagyunk, de tudjuk, hogy javulnunk kell.

Kiemelendő, hogy azok az igazán jó csapatok, akik rossz játékkal is tudnak nyerni.

Reménykedünk, hogy a szezon döntő szakaszára mindenki egészséges lesz és jobban fogunk játszani" - mondta Mirko Alilovic, a Szeged 13 védéssel záró kapusa.

"Ez volt az első alkalom, hogy Szegeden léphettem pályára, ami egy nagyszerű érzés volt.

- ezt már Stevan Sretenovic, a Breszt játékosa mondta.

Daniel Gordo, a fehéroroszok vezetőedzője így értékelte a látottakat: "Nagyon nehéz meccs volt. Hiába költöztek új otthonba, új környezetbe, ezzel a Szegeddel mindig nagyon nehéz felvenni a küzdelmet. Ezúttal is hozták a tudásukat. Mindkét csapatnak voltak hiányzó játékosai, de a mérkőzés végén a hazaiaknak volt több energiája. Rengeteg problémánk van a coviddal és a sérülésekkel, de büszkék vagyunk a játékosainkra."