Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott kulcsemberei szerint a horvát és a fehérorosz csapat is verhető az Európa-bajnokságból hátralévő két csoportmérkőzésen.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló nemzeti csapat az első napon remek teljesítménnyel 3-1-re nyert a szlovák válogatott ellen, majd 3-2-re kikapott Svájctól, vasárnap pedig a végső sikerre is esélyes olasz csapattal szemben 3-0-ra maradt alul.

- fogalmazott a hétfői szünnapon Tóth Fruzsina liberó.

Az idősebb játékosok sokat segítenek a fiatalabbaknak Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

A bajnok és kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza 21 éves játékosa - a keret legfiatalabb tagja - az MTI-nek azt mondta, nagy lehetőség számára, hogy első számú liberóként szerepelhet a kontinenstornán, és eddig úgy érzi, élni tudott a lehetőséggel.

- tekintett előre Tóth. A soron következő ellenfelekkel - a veretlen házigazdákkal és a fehéroroszokkal - kapcsolatban kiemelte, az Európa-ligában egyszer mindkettőt sikerült legyőzni úgy, hogy a kulcsemberek közül Pallag Ágnes, Szakmáry Gréta és Király-Tálas Zsuzsanna is hiányzott.

- mondta optimistán a liberó.

A magyarok menetrendje nehéz, mivel sorozatban három mérkőzést kellett játszaniuk Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Pallag Ágnes a 2015-ös után második Európa-bajnokságán vesz részt, ugyanis makacs sérülése miatt az előző két kontinenstornát ki kellett hagynia. Kifejtette, az első mérkőzés előtt épp ezért kicsit izgult is, de nagyon örül, hogy itt lehet ismét a válogatottal.

Az eddigi zadari történésekkel kapcsolatban megjegyezte, szerinte a magyarok a legrosszabb menetrendjük azáltal, hogy sorozatban három mérkőzést kellett játszaniuk, majd egy szünnap után megint egymás után két találkozó vár rájuk.

- fogalmazott a németországi Suhlban légióskodó ütőjátékos.

- mondta Pallag, aki a tavaszi selejtezők során kényszerűségből feladóátló poszton játszott.

A magyar csapat kevesebb hibát akar elkövetni a következő két meccsen Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Ezzel kapcsolatban azt mondta, akkor ott segítette a válogatottat, ahol szükség volt rá,

de mivel a klubcsapataiban egész évben négyes ütőként játszik, egyáltalán nem bánja, hogy Jakub Gluszak szövetségi kapitány ismét ezen a poszton számít rá.

A jelenleg harmadik magyarok kedden 17 órától a horvátokkal találkoznak, szerdán 18 órától pedig a fehéroroszok ellen zárják a csoportkört. A hatosokból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe a 24 válogatottat felvonultató, bolgár, horvát, szerb, román közös rendezésű tornán, amely jövő szombatig tart.