Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Telekom Veszprém menesztette a vezetőedzőt, David Davist, miután a csapat a MOL-Pick Szeged ellen kettős verséggel elvesztette a bajnoki döntőt - számolt be a klub a hivatalos honlapján. 

"A klub vezetése azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól a spanyol szakembert"

- írta a Facebook-bejegyzés mellé a Telekom Veszprém.

A bakonyi klub hétfőn jelentette be döntését.

"A Veszprém Handball Team Zrt. az idei szezon sikertelensége miatt a mai nappal azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól David Davis vezetőedzőt" - írta a közleményében a Veszprém.

David Davis 2019-ben érkezett Veszprémbe, és kritikus időpontban vette át a csapatot, majd még ebben az idényben a döntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligája kölni Final4-jában. Davis 137 tétmérkőzésen irányította a Telekom Veszprémet, amiből 114 győzelem, 3 döntetlen és 20 vereség született, továbbá egy magyar bajnoki címet, egy Magyar Kupát és egy SEHA Ligát nyert a csapattal.

David Davisnek távoznia kell Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Az idei szezon eredménytelensége miatt a Klub vezetése úgy döntött, hogy felmenti a spanyol szakembert feladatai alól.

A spanyol szakemberrel idén csak a Magyar Kupában tudott diadalmaskodni az együttes, a bajnokságban kettős vereséggel bukta el a döntőt az ősi rivális Pick Szegeddel szemben, míg a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben búcsúzott.

A közlemény szeint a Telekom Veszprém az új vezetőedzőjének személyéről, illetve a szakmai stáb összetételéről július 1-ig ad tájékoztatást.