A magyar válogatott kapus bajnok lett a portugál BL-csapattal

Székely Márton
Koppenhága, 2019. január 14. Székely Márton kapus a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország - Katar mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 14-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A válogatott Székely Márton is foglalkoztató FC Porto szombaton biztosította címvédését a portugál kézilabda-bajnokságban.

A liga honlapja szerint a Porto szombaton házigazdaként 35-32-re legyőzte az Águas Santas Milaneza együttesét, 28 mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, és behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett Sporting CP-vel szemben.

Az örökrangsorban a Porto a 22. elsőségével megelőzte a Sportingot, és immár 54 meccs óta veretlen az élvonalban, jó sorozata 2019 májusában kezdődött.

A kapus Székely Mártont március elején vette kölcsön a portugál csapat a Telekom Veszprémtől, miután a klub portugál válogatott kapusa, Alfredo Quintana szívroham következtében tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Az már korábban biztossá vált, hogy Székely nem is fog visszatérni Veszprémbe.