Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliát, Izlandot és Hollandiát kapta ellenfélnek a szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra. A sorsolás után Gulyás István, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya értékelte a csoportot.

Gulyás István, a legutóbbi világbajnokságon ötödik helyezett magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sporton úgy fogalmazott, "rendkívül kiegyensúlyozott, elfogadható, teljesen jó" csoportba került csapata. Hozzátette, csak olyan ellenfeleket kaptak, akiket ismernek, mert a közelmúltban játszottak velük. A szakvezető elárulta, leginkább a norvégokat akarták elkerülni, de egy Európa-bajnokság mezőnyében minden csapat erős.

Gulyás István elárulta, hogy a magyar válogatott legközelebb szeptember végén találkozik Forrás: AFP/Khaled Elfiqi

Gulyás hangsúlyozta, hogy

a csoportellenfelek közül Hollandiára is nagyon oda kell figyelni, mert szisztematikusan dolgozó, feltörekvő együttes, amelynek sok fiatal játékosa szerepel Németországban.

A magyarok eddig mind a 21 alkalommal legyőzték a hollandokat, akik azonban a selejtezősorozatban mindkétszer nyertek a lengyelek ellen, ami figyelemre méltó eredmény.

A szövetségi kapitány szerint Izland mindenkire veszélyes lehet, Portugália pedig nagyon kellemetlen ellenfél, amely régóta együtt játszik és fokozatosan fejlődik, ezért ellene is nagyon komolyan fel kell készülni.

Mint elmondta, a magyar csapat legközelebb szeptember végén találkozik, utána havonta lesz három-négynapos összetartása, novemberben már edzőmérkőzést is játszik, az Európa-bajnokság előtti edzőtábor pedig december közepén kezdődik.

Gulyás István szerint az Eurokupa megnyerése további önbizalmat adott a játékosoknak, a csapat érettebb lett, tényezővé vált a nemzetközi mezőnyben, de éppen emiatt nagyobb az elvárás a szurkolók részéről. Hozzáfűzte, reményei szerint ősztől ismét telt ház előtt rendezhetik a bajnoki meccseket, és a játékosok visszaszoknak a nézők jelenlétéhez a koronavírus-járvány miatti zárt kapus találkozók után.

Az Eb-csoportkör sorsolásáról készült elemzésünk ide kattintva érhető el!