Vágólapra másolva!
Nyártól a Siófok élvonalbeli női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Tóth Gabriella és Kiss Nikolett. A két magyar válogatott játékos egyaránt kétéves szerződést kötött a Balaton-parti klubbal.

Tóth Gabriella 2014-ben debütált a magyar válogatottban, amelyben eddig 94 alkalommal lépett pályára. A A kétszeres magyar bajnok és BL-győztes játékos 2017-ben állt a Kisvárda alkalmazásában is egy rövid ideig, mielőtt Érdre szerződött. Kiss Nikolett a nemzeti csapatban 2018-ban debütálhatott Kim Rasmussen irányítása alatt. Az Érd előbb 2016 decemberében másfél évre kölcsönvette az átlövőt, akinek a szerződése Győrben lejárt. Az Érd ezután szerződtette őt, majd onnan került most Siófokra – számolt be a Siófok honlapja.

Tóth Gabriella nagy erősítés lehet a siófoki csapatnak Forrás: Picture-Alliance/AFP/Marco Wolf

„Nagyon örülök, hogy két fiatal, tehetséges játékost tudtunk szerződtetni. Mindketten a magyar válogatott keretéhez tartoznak, úgy gondolom, hogy rengeteg potenciál van bennük. Hosszú távon is meghatározó szereplői lesznek a magyar női kézilabdának. Gabriella egy kemény játékos, egyedülálló lövőtechnikával rendelkezik. Fiatal kora ellenére igazi vezértípus. Sokoldalú, aki tökéletesen illeszkedni fog ahhoz a stílushoz, amit képviselni szeretnénk. Nikolett személyében az egyik legtehetségesebb magyar jobbátlövőt sikerült megszereznünk. Jól lő távolról és védekezésben is remek teljesítményre képes. Mindkét játékos rendkívül ambíciózus és motivált, úgy érzem, hogy sokat fognak tudni fejlődni a következő években és nagy értékei lesznek a Siófok KC-nak" – értékelte Bent Dahl a játékosok leigazolását.