25 éve nyert először bajnokságot Rátgéber Lászlóval a PVSK

Rátgéber László
Pécs, 2002. március 15. A Magyar Kupa döntőjében a MiZo-PVSK női kosárlabda csapata 67:41-re győzte le a soproni GYSEV-Ringa kosarasait. Ezzel a győzelemmel hatodszor nyerte el a Magyar Kupát a PVSK. A képen: Rátgéber László vezetőedző, mögötte Füzy Ákos másodedző a győzelem mámorában. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
1995. április 17-én, napra pontosan 25 évvel ezelőtt lett először bajnok Rátgéber László irányításával a pécsi női kosárcsapat.

Rátgéber László 27 évvel ezelőtt, 1993-ban érkezett a pécsi női kosárcsapathoz. Az akkor 27 éves Újvidékről érkező szakember az első szezonjában bajnoki bronzéremig vezette a PVSK-Dáliát, majd egy évvel később már aranyérmet ünnepelhetett a hölgykoszorúval és az egész várossal.

A pécsi csapat csodaedzője a Rátgéber Akadémia videójában felelevenítette a bajnoki aranyérem megnyerését. Elmondta, hogy rendkívüli módon fanatizálta a csapatát, ezért biztos volt benne, hogy megnyerik a bajnoki címet.

„Sokszor és sokan kritizálták a taktikámat, de én csak mosolyogtam. A titkos lapjaimat nem adtam ki egyből a bajnokságban, hanem beosztottam: az eredmény minket igazol" – mondta a győztes bajnoki döntő után Rátgéber László.

A fantasztikus pécsi lányok alaposan megmozgatták a sportszeretőket, csúcsok dőltek meg a BSE elleni döntőben. A fővárosi csapat városmajori otthonában például soha annyian nem voltak még, amennyien a PVSK-Dália elleni párharc során, de ennél sokkal beszédesebbek voltak a televíziós nézettségi adatok: a Ferencváros labdarúgócsapatának szeptemberi, Grasshoppers elleni Bajnokok Ligája-meccsét mintegy 6 millióan nézték meg, erre a női kosárfináléra pedig 4 és fél millióan voltak kíváncsiak.