Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kapott Ambros Martín, a Rosztov-Don jelenlegi, a Győri Audi ETO korábbi edzője az Európai Kézilabda-szövetségtől. A spanyol tréner az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően heves dühkitöréssel egybekötve tette szóvá a francia játékvezetők munkáját.

A női kézilabda Bajnokok Ligája október 19-i mérkőzésén a dán Esbjerg 31-26-ra legyőzte Ambros Martín csapatát, az orosz Rosztov-Dont. A mérkőzés után Martin nem hagyta szó nélkül az európai szövetség egyik sztár bírópárosának számító francia ikerpár, Charlotte és Julie Bonaventura ténykedését.

Nem Ambros Martín az első, aki kifakadt a Bonaventura-ikrek ténykedésére Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Martín heves indulatokkal fejezte ki nemtetszését a mérkőzésen tapasztalt játékvezetéssel szemben, amiért az EHF 500 eurós, azaz körülbelül 150 ezer Ft-os büntetésben részesítette. A büntetést hét napon belül kell befizetnie a Győrrel korábban négy BL-trófeát nyert trénernek. Ha ez nem történik meg, Martín további szankciókra számíthat.

Nem Martín volt az első, aki kifakadt az EHF által legtöbbre tartott női játékvezetői páros ténykedése ellen. Ebben a szezonban Bonaventuráék már a férfi BL-ben is kaptak pár mérkőzést. Lehet, hogy a kettős terhelés következtében kerülnek egyre többször vakvágányra a mérkőzéseiken. Sokak szerint a francia ikerpárt indokolatlanul sokat foglalkoztatják, pontosan úgy, mint az előző heti Kielce-Veszprém mérkőzést „szétfújó" dán Martin Gjeding, Mads Hansen páros.