Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda-szövetség már évek óta úgy állítja össze a programját, hogy az azonos országbeli csapatok ne ugyanabban az idősávban játsszák mérkőzésüket. Éppen ezért 2019. október 13-án, vasárnap egymás után négy magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-mérkőzést is megtekinthetnek a sportág szerelmesei. Olyan már volt, hogy a négyből három csapat ugyanazon a napon lépett pályára a BL-ben, azonban arra, ami vasárnap következik, még nem.

13:00 FTC Rail Cargo Hungária – Metz

Talán a legnehezebb feladat a ferencvárosi lányokra vár vasárnap délután. A fájdalmas, Vipers elleni nagy arányú, 31-22-es vereség után egy újabb Final4-résztvevő ellen kell pályára lépniük. A Metz ellen sem lesz elég, ha egyedül Háfra Noémi nyújt kiemelkedőt, a franciák ellen csak kiemelkedő védekezéssel és csapatmunkával lehet esélye Elek Gábor csapatának.

Ami jó hír a Fradi-drukkereknek, hogy Szucsánszki Zita ismét elkezdte az edzéseket, és a tervek szerint a szezon második felében már visszatérhet a csapathoz. A mérkőzést – szokás szerint – albérletben, az Érd Arénában játsszák a zöld-fehérek. Sokáig Dabas volt az otthona a Fradi BL-meccseinek, aztán a 2018-19-es szezontól tette át székhelyét Érdre a bajnoki ezüstérmes.

15:00 Telekom Veszprém – FC Porto Sofarma

Kellemetlen ellenfél érkezik a Veszprém Arénába vasárnap délután. A portugál bajnoki címet a Sportingtól négy év után visszaszerző Porto két bravúrt már bemutatott az idei kiírásban. Az első fordulóban a Meshkov Brestet, a harmadikban a Kielcét győzték le – igaz, mindkettőt hazai pályán. Ettől függetlenül a korábbi legendás svéd irányító, Magnus Andersson által edzett csapatot idegenben sem szabad lebecsülni. A mezőnyben a portugálok alkalmazzák legjobban a 7 a 6 elleni játékot. Teszik mindezt tehetséges portugál fiatalokkal.

Sorozatban három vereséget követően kedden az NB I sereghajtójának számító Budakalász otthonában győzni tudtak a veszprémiek. David Davisék most egy újabb önbizalom-növelő győzelemben reménykednek. Említettük a Porto remek 7 a 6 elleni támadójátékát, emellett a védekezésük is nagyon összeszedett. A kapuban az egyik legkülönlegesebb stílusban védő Alfredo Quintana keserítheti meg a Veszprém dolgát. Lékai Máté visszatér, ami segítheti az elmúlt pár meccsen akadozó Veszprém támadásépítését.

Ismét hazai pályán lép pályára a Veszprém a BL-ben Forrás: EHF

16:50 Aalborg – MOL-Pick Szeged

Az EHF-nél ez a hétvége mérkőzése. Ez kiemelt médiaérdeklődést és nagy felhajtást jelent a helyszínen. Ez az a mérkőzés, amit az aktuális hétvégén a legtöbb országban képernyőre tűznek. Tekintve, hogy szombaton lesz egy Vardar Szkopje – THW Kiel meccs is, ezért ez a választás elég furcsán hathat.

Azonban ha azt nézzük, hogy az Aalborg háromból három győzelemmel kezdett, és az ellenfele egy négyes döntőre esélyes – magyar – csapat lesz, úgy már könnyebben magyarázható a dolog. A Szeged túl van a három legnehezebb mérkőzésén, melyeken három pontot szerzett. A Barcelonát legyőzte, kikapott Párizsban, és döntetlent játszott a Flensburg ellen. Az Aalborgnak eddig könnyebb dolga volt, az Elverum, a Celje és a Zágráb sem képvisel akkora erőt, mint mondjuk a Szeged.

Ennél könnyebb dolga lesz a Győrnek vasárnap délután Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

19:00 DHK Banik Most – Győri Audi ETO KC

A kézilabdás vasárnap zárásaként a Győr csehországi csoportmeccsét tekinthetjük meg. A Győr annyira kiemelkedik a csoportjából, hogy meglepődnénk, ha kevesebb, mint tíz góllal nyerne Mostban Danyi Gábor együttese. Stine Bredal Oftedal soha nem volt még ilyen jó formában, és a nyáron Nycke Groot helyére érkező Estelle Nze Minko is egyre magabiztosabban mozog mind támadásban, mind zavaró emberként az 5+1-es védekezésben.