Császár Gábor megalázónak tartja, ami a vb-n történt vele

CSÁSZÁR Gábor
Koppenhága, 2019. január 13. Császár Gábor (j) és az angolai Elsemar Pedro a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Angola mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 13-án. A magyar válogatott 34-24-re győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem múlt el Császár Gábor csalódottsága a januári kézilabda-vb-n történtekkel kapcsolatban. A magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi alapembere a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, hogy azóta sem beszélték meg a történteket a válogatott vezetésével, de közben a jövőjére koncentrál: hamarosan edzőnek áll svájci klubja második csapatánál lesz másodedző. 

A Kadetten Schaffhausen 35 éves magyar irányítója, Császár Gábor elárulta azt is, hogy az új terület mellett nem adja fel profi karrierjét, mert remek formában érzi magát.

"Tulajdonképpen játékosedző leszek, de más formában.

Lementem az elmúlt három hónapban edzéseket tartani, és nagyon élveztem. Amikor az ember a másik oldalon van - és ezt minden edző elmondja -, másképp látni a dolgokat, és én ezt szeretném megtapasztalni a karrierem vége előtt, hogy nekem ez való-e, szeretném-e ezt csinálni."

A műsorban szóba került a 2019-es kézilabda vb-n kialakult helyzet is, amikor az első csoportkör után hazautazott, miután kikerült a keretből egy csere után úgy, hogy öt meccsen mindössze negyven percet játszott.

„Az egy magálázó kis helyzet volt számomra, ha szabad úgy mondanom.

20 évesen az ember még örül, ha egyáltalán elmegy egy ilyen helyre, hazajön, és azért dolgozik, hogy legközelebb ez ne forduljon elő. 15-16 év válogatottság után ez egy kicsit nehezebb, de nem is a helyzet maga, ahogyan történt ez az egész, hanem ami előtte történt."

Császár azt mondja, időben szólt az edzőknek, hogy segít a csapatnak, ha szükség van rá, fizikálisan és mentálisan is remek formában érezte magát. Kisfia egy hónappal korábbi születése ellenére a válogatottal tartott, majd mikor az ötödik meccs után Szita Zoltánt játszatta helyette Csoknyai István szövetségi kapitány, Császár hazautazott a világbajnokságról.

Császár Gábor (és az angolai Elsemar Pedro a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Angola mérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Sok minden történt, és ha az edzőket meghallgatnánk, nekik is biztosan megvan a saját elképzelésük, hogy ott mit láttak.

Az igazság az, hogy ezt nem beszéltük meg azóta, mert az elején ezt megbeszéltük, és kértem őket, hogyha nem, akkor szóljanak, és megyek haza, hiszen annyi teendőm van, készülök majd, és jobb erőben leszek a tavaszra; nem, ők szerették volna. Jött az első dániai edzőmeccs, ami borzasztóan sikerült az egész csapatnak, mindenkinek, és azt hiszem, körülbelül ennyi volt az én pozícióm. Ott mentek még azért háttérharcok, azt gondolom, de nem akarok személyeket most kiemelni, ki kit szeretett volna és ilyesmi, mert ezzel nem is érdemes szerintem foglalkozni."

Császár csapata, a Kadetten Schaffhausen a következő szezonban a BL-ben indul, a C-D csoportok valamelyikében kap majd helyet, a csütörtöki sorsoláson a harmadik kalapba került. Császár elárulta, hogy a klub célja az volt, hogy most mindenképpen legyen bajnok, majd a következő szezonban úgy szerepeljen a Bajnokok Ligájában, hogy a sorozatot érintő változások után jobb helyzetben induljon a nemzetközi porondon.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: