Vágólapra másolva!
A Papp László Budapest Sportarénában zajló Bajnokok Ligája négyes döntőjének első elődöntőjében a Győri Audi ETO KC 31-22-re legyőzte a norvég Vipers Kristiansandot, így bejutott a vasárnapi döntőbe. A találkozót követően Tomori Zsuzsannát, a magyar csapat klasszisát kérdezte az Origo.

Talán még a vártnál is könnyebb lett a mérkőzés. Így volt?
Nagyon boldog vagyok. Lehet kívülről könnyűnek tűnt, de sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben azért, hogy olvassuk a Vipers játékát. Az első perctől meg sem fordult a fejemben, hogy ezen a találkozón mi kikaphatunk. Annyira jól ültek a játékaink, a védekezésünk, Laynaud teljesítménye a kapuban. Szerintem hatvan százalék fölött védett, tényleg fantasztikus.

Tomori Zsuzsanna nagyon boldog volt az elődöntőt követően Fotó: Mudra László - Origo

Kívülről az látszott, hogy nagyon élvezik a játékot. Mit éreztek a pályán?
Igen, felszabadultak voltunk. Tizenhárom percig két gólon állt a norvég csapat, majd amikor megkaptuk a harmadikat, viccesen rá is szóltunk Laynaudra, hogy gyerünk már. Viccet félretéve, hihetetlenül jól érezte magát a csapat a pályán.

Az ETO-ban az összes mezőnyjátékos betalált. A második félidőben már a döntőre is figyeltek?
Jó érzés, hogy mindenki tudott játszani, hozzátenni a magáét. Tudtunk pihenni is, nagyon bízom benne, hogy ez egy kicsi plusz lesz a vasárnapi napra.

Tomori a védekezés mellett támadásban is nagyot nyújtott Fotó: Mudra László - Origo

A taktika része volt, hogy az elején őrült tempót diktálnak?
Azt beszéltük meg, hogy megpróbáljuk megnyomni a mérkőzés elejét, majd ha megvan a megnyugtató előny, akkor visszaveszünk a tempóból. Hamar összejött, mindenkit meglepett, hogy mennyire gyorsan. Igazi örömünnep volt ez most nekünk. Mindegy ki az ellenfél a döntőben, nyerni akarunk!