Vágólapra másolva!
Roppant magabiztos játékkal 3-0-ra nyert a bajnoki címvédő Békéscsaba női röplabdacsapata a Magyar Kupa elődöntő visszavágóján a Vasas ellen. A budapesti csapat az Extraligában listavezető, de Magyar Kupa döntőt idén sem fog játszani.

A budapesti első meccset 3-2-re nyerte meg a Vasas, így a Csaba győzelmi kényszer alatt lépett pályára. Az új edző, a román Bogdan Paul az utóbbi hetekben alaposan összekapta a társaságot, ez pedig látszott a szerda esti meccsen, amelyen

a Vasasnak semmi esélye nem volt a jól játszó BRSE ellen.

Az első játszmában 18, a másodikban 16 pontig jutott a Vasas, azaz a BRSE erődemonstrációt tartott. A harmadik szett az első kettőhöz képest szorosabb volt, ebben a játékrészben 21:19-nél volt a legközelebb a Vasas ahhoz, hogy szettet csípjen. De ez sem sikerült, mert a BRSE 25:20-ra behúzta a harmadik játszmát és ezzel 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A hazai csapatban a montenegrói Bokan és Molcsányi Rita nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A másik ágról a címvédő Nyíregyháza jutott be a döntőbe, miután az elődöntő visszavágóján is legyőzte a Jászberényt. Az első felvonáson a nyíregyháziak vendégként 3-1-re nyertek, a szerdai visszavágón hazai pályán pedig játszmát sem vesztettek.

A női röplabda Magyar Kupa döntőjét február 17-én Érden rendezik.

Női röplabda Magyar Kupa elődöntő, 2. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsaba-Vasas 3-0 (18, 16, 20).
Továbbjutott a Békéscsaba 5-3-as összesítéssel.
Fatum Nyíregyháza–Jászberény VT 3:0 (5, 20, 22). Továbbjutott: a Nyíregyháza kettős győzelemmel