Vágólapra másolva!
Az Állatkertet is útba ejtette a hazai rendezésű Eb-re készülő női kosárlabda-válogatott: örökbe fogadta a közelmúltban született Sissi nevű zsiráfot.

Június 12-én, a Svédország elleni meccsel kezdi az Európa-bajnokságot a női kosárlabda-válogatott. A csapat az elmúlt héten még Montenegróban szerepelt felkészülési tornán, csütörtökön pedig már Törökországba repül tovább, ugyancsak edzőmeccseket játszani.

Az állandó edzések monotóniáját azonban megszakította egy derűs délelőtt az Állatkertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a március 25-én született, Sissi nevű zsiráfot. Sissi nem Erzsébet királynéről kapta a nevét, hanem egy nyugat-afriai nyelven azt jelenti, "vasárnap született". Ami azt illeti, Sissi még csak nem is vasárnap született - mondta Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője -, de egy vasárnap átbóklászott a rinocéroszokhoz, tehát az újjászületéssel érdemelte ki a nevet.

Jól jött a könnyed délelőtt

"Jó, ha kicsit kizökkentenek ebből a monotoniából, vártam is, hogy több hasonlót szervezzenek nekünk, de inkább örüljünk annak, hogy ez is belefért, ugyanis innen azonnal megyünk a reptérre, és utazunk Törökországba, miközben csak hétfőn jöttünk meg Podgoricából" - mondta az Origónak Zsovár Orsolya.

A Sopron csapatkapitánya duplán hazai pályán szerepelhet a városban rendezett csoportmeccseken, ám "nagyon erős a csoportunk, jó lenne már az első napon meglepetést okozni kiváló svédek ellen, mert ha az megvan, utána már sokkal bátrabban és könnyebben veheti a következő akadályt a csapat."

Hazai pályán lehet esély

A válogatottnak az első háromban kell végeznie az ötös csoportban a továbbjutáshoz, Honti Kata csapatkapitány szerint az ellenfelek közül Spanyolország kiemelkedik, "de a többiek ellen hazai pályán lehet esélyünk".

A könnyed program Határ Bernadett szerint is segít a felkészülésben. A Vasas 208 centis centere szerint elsősorban csapategységben, az összjáték csiszolásában kell még fejlődni, hogy továbbléphessenek a svéd, spanyol, litván, szlovák négyes mellől.

Az Eb csoportmeccseit Sopronban, Szombathelyen, Temesváron és Nagyváradon rendezik, a középdöntőket Debrecenben és Győrben rendezik, a helyosztókat a budapesti Syma-csarnokban.