Eldöntetlen döntő

2015 NHL Stanley Cup Final - Game Four GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Scoring USA Illinois Chicago - Illinois United Center COMMEMORATION Chicago Blackhawks Tampa Bay Lightning Brad Richards National Hockey League Playoffs Game Four Stanley C
CHICAGO, IL - JUNE 10: Brandon Saad #20 celebrates with Brad Richards #91 and Patrick Kane #88 of the Chicago Blackhawks after scoring a goal in the third period against the Tampa Bay Lightning during Game Four of the 2015 NHL Stanley Cup Final at the United Center on June 10, 2015 in Chicago, Illinois. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A házigazda Chicago Blackhawks nagy csatában 2-1-re legyőzte a Tampa Bay Lightning csapatát, ezzel 2-2-re egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL Stanley-kupa döntőjében.

Stanley-kupa, döntő, 4. mérkőzés:
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
gól: Toews (27.), Saad (47.), illetve Killorn (32.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

A Tampa elsőszámú kapusa, Bishop sérülés miatt nem vállalta a játékot, helyette a 20 éves Vasziljevszkij védett.

Neki ez volt NHL-es pályafutása első playoff kezdése.

A nyitó harmadban a vendégek irányítottak, sok helyzetet dolgoztak ki, a Blackhawks pedig alig tudott kapura lőni. Sok kiállítást osztottak ki a bírók, ám gól nem esett. A folytatásban már sokkal aktívabb volt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley-kupa-győztes Chicago, köszönhetően a módosított támadósoroknak.

Gyors egyenlítés

Kétszer a kapusvas mentett Vasziljevszkij helyett, majd egy kipattanóból a hazaiak csapatkapitánya, Toews megszerezte a vezetést. Azonban nem tört meg a Tampa, és öt perc múlva egyenlített: Filppula kapu mögül visszatett passzát Killorn vágta be.

Brandon Saad (középen) ütötte a győztes gólt Forrás: AFP/Bruce Bennett

Óvatosan játszott mindkét együttes a harmadik harmadban, majd Timonen találta el a kapuvasat, és a Tampa újonc kapusának megint szerencséje volt. A 47. percben Saad tört be a kapu elé, és másodszor már nem hibázott. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, eljutottak óriási ziccerekig, centinken múlott az egyenlítés, de ez elmaradt.

Folyt. köv. vasárnap

A döntő eddigi négy összecsapásán mindig egyetlen találat volt a különbség, és egyik csapat sem tudott vezetni még két góllal. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Tampában.