Tavaly a Győrrel nyert BL-t, jövőre edző lesz

Raphaelle Tervel, Raphaëlle Tervel, kézilabda
UNITED KINGDOM, London : France's leftback Raphaelle Tervel reacts after a goal during the women's preliminary Group B handball match South Korea vs France for the London 2012 Olympics Games on August 3, 2012 at the Copper Box hall in London. France won 24-21. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Nyártól Raphaëlle Tervel lesz a Besancon női kézilabdacsapatának új vezetőedzője, ezt a klub saját honlapján jelentette be.

"Úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban pénzügyi megfontolásból változtatunk a stábon, így nem újítjuk meg eddigi edzőnk, Camille Comte szerződését. Köszönjük neki az eddigi négy évet, és kívánunk neki sok sikert a továbbiakhoz. E határozattal egyidejűleg úgy döntöttünk, hogy Raphaëlle Tervelt bízzuk meg a vezetőedzői munkával a következő szezontól, segítője Sandrine Delerce lesz" - áll a közleményben.

A 35 éves Tervel a nyáron vonult vissza az aktív játéktól - a Győri Audi ETO színeiben két Bajnokok Ligája-elsőséget is szerzett -, a világbajnok kézis 1996 és 2006 között szerepelt a Besanconban, majd megfordult a spanyol Bera-Bera, a norvég Larvik, és a spanyol Itxako színeiben is.

Tervel edzőként bizonyíthat Forrás: AFP/Javier Soriano

Leendő segítője, Sandrine Delerce szintén tagja volt a 2003-as világbajnok francia válogatottnak.