Labdavesztésekből öltözködik a kosaras mama

Stephen Curry (Golden State Warriors), kosárlabda, NBA
UNITED STATES, OAKLAND : OAKLAND, CA - JANUARY 05: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts after making a basket against the Oklahoma City Thunder at ORACLE Arena on January 5, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sonya Curry extra motivációként pénzbüntetést talált ki, hogy fia, Stephen a Golden State Warriors kosarasa kevesebbet hibázzon. Amennyiben a hátvéd egy mérkőzésen háromnál többször eladja a labdát, minden hiba után száz dollárt veszít, az év végére összegyűlt összegből pedig édesanyjának kell vásárolnia ruhákat, cipőket és táskákat.

Egyedülálló fogadást kötött édesanyjával Stephen Curry, a Golden State Warriors kosárlabdacsapatának játékosa. A védő minden mérkőzésén háromszor adhatja el büntetlenül a labdát, minden további hiba száz dollárjába kerül.

"Nagyon szeretem a kihívásokat és a különversenyeket. Amióta három éve édesanyám kitalálta ezt a játékot, kevesebbet rontok" - nyilatkozta Curry a San Francisco Chronicle-nek.

Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Sonya Curry elárulta, néhány éve fogat meg a fejében a gondolat, hogy valahogyan ösztönöznie kellene fiát a pontosabb játékra. Ezért férjével, az egykoron szintén az NBA-ben szereplő Dell Curryvel kitalálták a hármas szabályt. Szezon végén Stephen nem csekket ad, hanem bevásárol: édesanyja olyankor felsorolja, milyen divatcikkeken akadt meg a szeme.

Curry idén átlagosan 3,2 eladott labdánál tart mérkőzésenként, azaz elképzelhető, hogy év végén a szokásosnál kisebb bevásárlást kell terveznie.