Magyar lett a Veszprém iráni átlövője

Veszprém, 2013. május 18.
Iman Jamali, a Veszprém (k) játékosa a férfi kézilabda NB I döntőjében, az MKB Veszprém-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2013. május 18-án. A címvédő MKB Veszprém 33-23-ra legyőzte a vendég Pick Szegedet.
MTI Fotó: Ková
Veszprém, 2013. május 18. Iman Jamali, a Veszprém (k) játékosa a férfi kézilabda NB I döntőjében, az MKB Veszprém-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2013. május 18-án. A címvédő MKB Veszprém 33-23-ra legyőzte a vendég Pick Szegedet. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Megkapta a magyar állampolgárságot Iman Dzsamali, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának iráni átlövője. A klub honlapja szerdán számolt be arról, hogy a 23 éves játékos letette az állampolgári esküt.

Dzsamali 2012-ben került a veszprémi csapathoz, amellyel az előző szezonban bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és első ázsiai résztvevőként pályára is lépett ott.

A balátlövő a Veol.hu-nak elmondta, hogy nagyon jól érzi magát Veszprémben, örül, hogy közelebbről is megismerheti az európai, a magyar kultúrát. A játékos térdsérüléséből felépülve akár a magyar válogatottban is bemutatkozhat.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az elmúlt húsz évben több honosított kézilabdázó is bemutatkozhatott a válogatottban, Zubjuk Igor és Zsitnyikov Jurij az 1990-es évek elején érkeztek Veszprémbe a CSZKA Moszkvától. Őket követte Kuzmicsov Szergej (Dunaferr), majd a veszprémi Pérez Carlos és Diaz Ívo.

2004-ben az azóta tragikusan elhunyt 191-szeres kubai válogatott kapus, Vladimir Rivero Hernández szintén magyar állampolgár lett, de a szerb születésű Puljezevics Nenad és Eklemovics Nikola, illetve a zentai születésű, magyar származású Krivokapics Milorad is kulcsember volt a nemzeti csapatban.