Vágólapra másolva!
A nyitófordulóban az olasz Pro Reccótól elszenvedett egygólos vereség után másodszor is kikapott hazai medencében az Eger férfivízilabda-csapata a Bajnokok Ligájában. A hevesi csapat a spanyol CNA Barcelonetával szemben maradt alul szerda este.

Eredmény, Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló:
ZF-Eger - CNA Barceloneta (spanyol) 5-11 (3-4, 0-1, 0-4, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Bátori 2, Salamon, Graham, Kovács 1-1

A Bitskey-uszodában kezdés gyanánt három akció zárult eredménytelenül egri részről, a harmadik spanyol támadás viszont góllal ért véget (0-1). Salamon Ferenc emberelőnyből egyenlített, majd a hazaiak ifjú világbajnoka, majd Bátori Bence már-már nulla szögből talált be remek kapáslövéssel (2-1). Aztán az Eger került emberhátrányba, amit ki is használt a Szirányi Balázs személyében ex-ferencvárosi centert is foglalkoztató rivális, sőt a vezetést is visszavette, amikor újfent Bátori villant (3-3). A negyed zárásaként azonban megint a spanyolok lőttek gólt (3-4).

A második nyolc perc fele pörgött le, amikor elhibázott hazai helyzeteket követően 5-3-ra húztak el az emberelőny kínálta eséllyel jól élő vendégek. Az Eger támadójátéka ugyanakkor továbbra is gyenge volt, csak kapufákig jutott a magyar bajnok, s közelebb kerülnie nem sikerült a nagyszünetig.

A harmadik negyedet is spanyol gól vezette fel (3-6), s miközben Gerendás György legénysége változatlanul gyengélkedett, az ellenfél egyre magabiztosabbá vált, és hatgólosra hízlalta előnyét (3-9).

A befejező játékrészre sajnálatos módon már csupán annyi feladata maradt az egri csapatnak, hogy elviselhetőbbé tegye a kudarc mértékét. Ezt a törekvését sem övezte azonban siker, mivel hazai medencében különösen csúnya, 11-5-ös vereség lett a vége.

Gerendás György vezetőedző értetlenkedve nyilatkozott a történtek után: "Ezt a teljesítményt nem lehet értékelni... Ennyire dekoncentráltnak, fásultnak, akarat nélkülinek még nem láttam a csapatomat."

A BL-főtábla harmadik csoportfordulójában az Eger a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz december 18-án.