Vágólapra másolva!
Taktikailag még bőven van tanulnivalója az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának, de Carlos Ortega vezetőedző úgy véli, tanítványai a spanyol bajnokságban is versenyben lennének az aranyéremért. A szakembernek a csapategység megteremtése volt a legnehezebb feladata Veszprémben. Azt mondta, a León elleni BL-nyolcaddöntőből tovább kell jutni.

"Fizikálisan roppant erős a magyar bajnokság. Folyamatosan tanultam, ismerkedtem az ellenfél játékosaival, mert csak így ismerhettem meg a csapatok erősségeit. De kiderült, hogy hiába erősek fizikálisan a riválisaink, taktikailag és technikailag van mit pótolni a magyar játékosoknak. Még az veszprémieknek is" - nyilatkozta Carlos Ortega, a klub hivatalos honlapjának adott interjújában.

A spanyol edző szerint csapata a spanyol bajnokságban is versenyben lenne az aranyéremért a Barcelonával és az Atlético Madriddal. "De rögtön hozzáteszem, hogy taktikailag lennének gondjaink, mert abban még fejlettebbek a spanyol együttesek. De sokat dolgozunk azért, hogy csökkentsük ebbéli hátrányunkat."

A csapat a bajnokságban egyetlen vereséget szenvedett el, igaz ősszel Szegeden hét góllal kikapott. "A különbségen mindenképpen megdöbbentem, erre nem számítottam. De azt is tapasztaltam, hogy a játékvezetők egy keveset az otthon játszóknak kedveznek. Véleményem szerint azért szenvedtünk súlyos vereséget Szegeden, mert a beállónk körüli játékunkat megölték, rosszul értelmezték. A veszprémi visszavágón viszont több kiállítás járt volna ellenünk, mint amennyit kaptunk. Ez a szegedieket hozta nehezebb helyzetbe."

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ortega úgy vélte, a csapategység megteremtése volt a legnehezebb feladata Veszprémben, de az eredmények, elsősorban a BL-csoportelsőség azt bizonyítja, sikerült megoldani a helyzetet.

A nyolcaddöntőben az Ademar León következik, amely ellen tavaly kiesett a magyar bajnok.

"Most nem az a Leon, de nem is a tavalyi Veszprém játszik egymás ellen. A spanyolok a jelenlegi háttér ellenére a szebbik, jobbik arcukat mutatják a BL -ben. Átalakultak, változtak, de a negyedik helyen végeztek a csoportjukban. Mi viszont az élen zártuk azt a szakaszt. Ezért mi vagyunk a továbbjutásra esélyesek. A tavalyi pofon bizony még érződik néhány játékoson, de a rossz érzés elmúlik, mire pályára lépünk. Napról-napra fokozódik a harci szellem, felkészültünk a Leonból, mint ahogy ők is belőlünk. A két meccs alapján a mi akaratunknak, tudásunknak kell érvényesülni" - mondta.