Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfikézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon.

"Visszanyúltak azokhoz a rutinos játékosokhoz, akik korábban vb-érmesek voltak. Meccsről meccsre javult a teljesítményük. Nekünk az elmúlt napokban voltak problémáink, az irányító Császár Gábor beteg, és nem igazán javul az állapota. Remélem, hétfőn már rendben lesz" - mondta a szakvezető a vasárnapi, utazós napon.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Császár játéka erősen kérdéses

A magyarok Madridból Barcelonába költöznek, és ott folytatják a tornát. Mocsai kiemelte, hogy a lengyel és a magyar csapat jól ismeri egymást, rendszeresen találkoznak Eb- vagy vb-felkészülés során. "Legutóbb szerencsével döntetlent játszottunk velük, de érezhetően borzasztóan erősek. A csoportküzdelmek során nem akartunk számolni, ki lenne nekünk jó a kieséses szakaszban, ezt tartjuk becsületesnek" - tette hozzá a kapitány.

Amennyiben a magyarok sikerrel veszik a hétfői nyolcaddöntőt, akkor a negyeddöntőben - a papírforma alapján - az Európa-bajnoki címvédő dánok következhetnek szerdán, ugyancsak Barcelonában.

A nyolcaddöntők párosítása:
vasárnap:
Németország - Macedónia, Barcelona 15.45
Oroszország - Brazília, Zaragoza 17.30
Dánia - Tunézia, Zaragoza 20.15
Franciaország - Izland, Barcelona 20.15

hétfő:
Spanyolország - Szerbia, Zaragoza 19.00
Egyiptom - Szlovénia, Barcelona 19.00
Horvátország - Fehéroroszország, Zaragoza 21.30
Magyarország - Lengyelország, Barcelona 21.30