Vágólapra másolva!
Nem bírt az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatával a címvédő német Kiel a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában, így a magyar bajnok továbbra is hibátlan, és nagy lépést tett a csoportelsőség felé. A 31-30-as sikerből Nagy László kilenc góllal vette ki részét.

Az élő közvetítés

Eredmény, férfi BL, 4. forduló, B csoport:
MKB Veszprém - THW Kiel (német) 31-30 (14-15)
Veszprém Aréna, 5000 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
gól: Nagy L. 9, Iváncsik T. 7/2, Terzic 4, Ugalde 2, Oneto 2, Jamali 2, Rodriguez 1, Sulic 1, Laluska 1, Iváncsik G. 1, Császár 1, illetve Sigurdsson 8, Sprenger 6, Jicha 5, Zeitz 3, Ahlm 2, Vujin 2, Narcisse 2, Ekberg 1/1, Ilic 1
hetesek: 2/2, illetve 4/1
kiállítások: 8, illetve 12 perc

Három győzelemmel kezdte a kézi-BL-t az MKB Veszprém, amely a kötelező Celje elleni hazai, és Constanta elleni bukaresti győzelem után a tízgólos Nagy László vezérletével kisebb meglepetésre nyert az Atlético Madrid otthonában is. A címvédő Kiel is három győzelemmel nyitott: öttel verte az Atléticót, kilenccel a svéd Sävehofot, és huszoneggyel a románokat.

A sorsolásnál sokan féltették a magyar együttest, hiszen a tavalyi BL-döntő két csapatával egy hatosba kerülni nem jó ómen, de a váratlan madridi siker után megnőtt az étvágy, egy esetleges újabb siker már azt vetítette volna előre, hogy az együttes akár meg is nyerheti csoportját. Márpedig akkor a legjobb 16 között könnyebb ellenfél következne, jóformán ki se lehetne kerülni a negyeddöntőt.

Forrás: Foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

Őrült tempóban kezdődött a mérkőzés, akadt olyan perc, amikor két-két kapura lövés is belefért a hatvan másodpercbe, ami - felgyorsult játék ide vagy oda - még a nagy csatákhoz szokott veszprémi szemeknek is követhetetlen volt.

A 13. percig fej-fej mellett haladtak a felek, 5-5 után azonban Terzic turbóra kapcsolt, a 16. percben 9-6-nál idegesen kért időt Alfred Gislason, mert lejátszották fiait a pályáról.

Iváncsik Tamás és Zeitz kiválóan kézilabdázott, és csak a 26. percre sikerült kiegyenlítenie a Kielnek (12-12), a félidő utolsó gólját pedig Sigurdsson lőtte, amivel a vendégek mehettek előnnyel a szünetre (14-15).

Félő volt, hogy a Bundesliga-tempóhoz szokott Kiel jobban bírja erővel, de szerencsére nem ez történt. A fiatalabb Iváncsik fivér termelte a gólokat, és biztos kézzel dobta a heteseket, Nagy László hozta madridi formáját, de miután Alilovic bravúrjai elmaradtak, a félidő felénél érkezett Fazekas a veszprémi kapuba.

Ugyan Vujin góljával 25-23-ra még meglépett a Kiel, de a pazarul védő Fazekas, illetve a csereként beállt iráni bombázó, Dzsamali révén 31-28-cal várhatta a hazai együttes az utolsó három percet.

Forrás: MTI/Kovács Ankió

Narcisse és Zeitz ugyan még betalált, de az utolsó másfél percet jószerével végigtámadhatta a Veszprém, így három másodperccel a lefújás előtt hiába kértek időt a vendégek, már a kapu felé nézni se tudtak.

A Veszprém öt nap után másodszor is csodálatos győzelmet aratott, ráadásul ezúttal a világ jelenlegi legjobbját győzte le 31-30-ra.

Fazekas Nándor: "Mindenki hozzátett ehhez a sikerhez valamit, ezért vagyunk 16-17-en a keretben. A világ egyik legjobb csapatát győztük le. Az első félidő 20 percében szenzációsan védekeztünk, de a második félidőben még jobban tudtuk kontrollálni az ellenfél indításait."

Nagy László: "Ha komoly szándékaink vannak a BL-ben, akkor mindig 14-16 játékos százszázalékos teljesítményére van szükség. Hál' Istennek ez ma így volt. Még semmi különöset nem tettünk, tovább kell dolgoznunk az álmunk, a Final Four eléréséhez. 30 gólt kaptunk, ami sok, de a BL-győztesről tudjuk, milyen lövőerővel, mennyi klasszissal rendelkezik."

Iváncsik Tamás: "Boldog vagyok, hiszen öt nap alatt két BL-döntőst vertünk, ami hatalmas teljesítmény. Három hónapja keményen dolgozunk, ebből tudunk építkezni, ha ez így megy, a jövőben sok jó dolog történik a csapattal."

Marko Vujin: "Nem örültem, hogy ebbe a csoportba kerültünk, bevallom furcsa volt más mezben a veszprémi csarnokban pályára lépni. A Veszprém nagyon jól játszott, okosan támadott, mi nem szoktunk hozzá az ilyen hosszú védekezésekhez. Szerintem mi vagyunk az esélyesek még mindig a csoportelsőségre."