Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata 27-26-ra legyőzte a tavalyi döntős Atlético Madridot a Bajnokok Ligája B csoportjának a harmadik fordulójában. A magyar csapat és a mezőny legjobbja Nagy László volt, aki háromgólos madridi vezetésnél a hátára vette a magyar csapatot, a hajrában szinte egyedül fordítva nem tudott hibázni, és végül tíz gólig jutott. Az utolsó spanyol támadásnál is ő szerezte meg a labdát. A két csapat korábbi öt spanyolországi meccsén rendre a spanyolok nyertek.

Percről percre

férfi Bajnokok Ligája, 3. forduló, B csoport:
Atlético Madrid (spanyol) - MKB Veszprém 26-27 (13-15)
Atlético:
Hombrados, Dahl (kapusok), Aguinagalde 4, Barachet 4, Canellas 3, Davis 1, Edu, Ferrer, Gojun 3, Jurkiewicz 1, Källman 1, Lazarov 2, Markussen 3, Masachs 2, Parrondo 1, Romero
Veszprém:
Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 2, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T. 4, Jamali 5, Laluska 1, Nagy L. 10, Oneto 3, Pérez, Rodriguez 1, Sulic, Terzic, Ugalde 1, Vilovski

A mérkőzés elején fej fej mellett haladt a két együttes, aztán a veszprémiek kihasználták a előző idényben a második helyen zárt madridi együttes kisebb megingását, és 22 perc elteltével előnyhöz jutottak (9-8). A folytatásban is többnyire a vendégcsapat vezetett, sőt a szünet előtti másodpercekben sikerült kétgólos előnyt szerezni.

A folytatásban gyorsan kiegyenlítettek a madridiak, és a 47. percben a vezetést is megszerezték, majd háromgólos előnyhöz jutottak. Ekkor még úgy tűnt, nem sikerül megszerezni az első idegenbeli győzelmet a spanyol együttes ellen, ám Nagy László és a többiek másképp gondolták.

Ledolgozták a hátrányt, és a lefújás előtt a világklasszis Nagy vezérletével - aki egymaga tíz gólt szerzett - újra előnybe került a Veszprém. Az utolsó másodpercek rendkívül izgalmasan alakultak, a hazaiaknak esélyük volt az egyenlítésre - még a kapust is lehozták -, de elveszítették a labdát. Jurkiewicz még behúzott egyet dühében Nagynak, de ez már semmin sem változtatott.

A Veszprém csütörtökön a címvédő Kiellel találkozik.

korábban:
THW Kiel (német) - Constanta (román) 35-14
Celje (szlovén) - Sävehof (svéd) 31-25

D csoport:
Pick Szeged - Füchse Berlin (német) 22-29 (14-14)
Barcelona (spanyol) - Dinamo Minszk (fehérorosz) 25-24
Schaffhausen (svájci) - Croatia Zagreb (horvát) 28-27

Az állás:
1. Barcelona 6 pont
2. Berlin 4
3. Zagreb 3
4. Szeged 2 (79-88)
5. Schaffhausen 2 (80-90)
6. Minszk 1

* * *

Az Érd női csapata kettős győzelemmel jutott tovább az EHF-kupában: Szabó Edina együttese - ezúttal pályaválasztóként - 31-23-ra nyert vasárnap Budaörsön a fehérorosz Gorodnyicsanka ellen. A vendégek, akik lemondtak a pályaválasztói jogukról, pénteken 46-25-re kaptak ki.

Női EHF-kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
ÉTV-Érd - Gorodnyicsanka (fehérorosz) 31-23 (16-11)
Továbbjutott:
az Érd, kettős győzelemmel.

Az érdi alakulat a francia Metz együttesével találkozik novemberben. A Siófok-Galérius Fürdő a 32 között csatlakozik a mezőnyhöz.