Vágólapra másolva!
Esélye sem volt a Recco világsztárjai ellen a Vasasnak a vízilabda-BL elődöntőjében.  A három magyar klasszist foglalkoztató olasz csapat 12-5-re legyőzte a magyar bajnokot a nagyváradi négyes döntő első meccsén. A bronzmeccsen a Mladost lesz a Vasas ellenfele, miután a másik elődöntőben sima vereséget szenvedett a Varga Dénessel és Varga Dániellel felálló Rijekától.

Élő közvetítés

Bajnokok Ligája, Final Four, elődöntő, Nagyvárad:
Vasas - Pro Recco (olasz) 5-12 (1-4, 0-2, 2-4, 2-2)
gólszerzők: Brguljan, Vámos, Katonás, Decker, Vörös, illetve Filipovic, Sukno, Molina, Perrone, Prlainovic 2-2, Pijetlovic, Kásás 1-1

a második elődöntőben:
Primorje Rijeka (horvát) - Mladost Zagreb 10-6 (2-1, 2-2, 3-2, 3-1)

Az olasz csapat másfél perc alatt lőtt két gólt, és a folytatásban is teljes mértékben uralta a találkozót. Bár a Vasasnak gyorsan sikerült szépítenie Brguljan révén, ezzel el is lőtte a puskaporát.

Az első két negyedben megilletődöttnek tűnő magyar csapat nem tudott mit kezdeni a Recco védekezésével, melynek klasszisai folyamatosan termelték a gólokat, így a harmadik harmadban már 8-1-re vezetett a rivális.

Nagy Viktor jó védései végül a magyar bajnok támadójátékát is felélesztették, így a hátralevő időben nem nőtt tovább a különbség. Fiataljai góljaival a Vasas legalább a katasztrófális vereséget elkerülte, ami lélektanilag jól jöhet a szombati bronzmérkőzés előtt.

A második elődöntőben a Varga-fivéreket szerepeltető Rijeka 10-6-ra legyőzte a Mladost Zagrebet, Varga Dénes három, Varga Dániel egy találattal vette ki a részét a sikerből.

szombat:
bronzmérkőzés 17 ó
döntő 19 ó