Vágólapra másolva!
A Ljubljana elleni meccs után botrányos büntetőkről számolt be az osztrák hokiligában szereplő Salzburg honlapja. A címvédőnél azt állítják, a szlovénok szándékosan veszítettek, hogy a Fehérvár ellen játszhassanak a negyeddöntőben.

Zágrábban nyert a Fehérvár hokicsapata, következhet a Ljubljana

A mecss összefoglalója - videó

A salzburgi honlap részletes tudósítást közöl a rendes játékidőben 6-6-ra végződött ausztriai meccsről, amelynek büntetőpárbaját a vendégek nyerték. A beszámoló szerint a szlovénok kapusa a második és a harmadik hazai kísérletnél is elhagyta a kapuját, így Robbie Earl és Bent Aubin is akadálytalanul lőhetett az üres kapuba.

Vereségével a Ljubljana a szintén kilencpontos Klagenfurt mögött maradt a hatodik helyen, ennek megfelelően a negyedikként záró Salzburg helyett a harmadik Sapa Fehérvár AV19 ellen játszik a negyeddöntőben.

A meccs utáni nyilatkozatában a salzburgi csapatkapitány, Matthias Trattnig is kitért az esetre, szerinte csak akkor lehetne szemet hunyni a sportszerűtlenség fölött, ha legalább néhány szlovén játékos elnézést kért volna a végén.

Elekes Blanka, a Volán nemzetközi ügyekért felelős igazgatója az MTI-nek elmondta: egyelőre nem kapott tájékoztatást arról, hogy indul-e fegyelmi eljárás az Olimpija ellen vagy sem. A Fehérvár ebben az idényben hatszor játszott a Ljubljanával, ötször a Volán győzött.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó negyeddöntős sorozat vasárnap rajtol.

A párosítás:
Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana (szlovén)
Black Wings Linz (osztrák) - Vienna Capitals (osztrák)
Medvescak Zagreb (horvát) - HC Znojmo (cseh)
Red Bull Salzburg (osztrák) - Klagenfurt (osztrák)