Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szövetségi kapitányt a négy évvel korábbi málagai Európa-bajnokságra emlékezteti az eindhoveni csata: a férfivízilabda-válogatott 2008-ban ugyancsak bronzot nyert a kontinenstornán, majd az olimpiáról aranyéremmel tért haza. Biros Péter szerint benne van a csapatban most is a londoni diadal.

Alázott az utolsó negyedben, Eb-bronzérmes a férfipóló-válogatott

"Közepes játékkal maximális eredmény, tömören így jellemezhetném a meccset, amely rendkívül hullámzó volt, hol mi, hol ők álltak jobban. Hogy mit kértem a srácoktól az utolsó szünetben? Hogy nyerjék meg 6-1-re az utolsó negyedet. Megtették" - nyilatkozta az olaszok ellen 12-9-re megnyert bronzmérkőzés után Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"A mérkőzést az tette különösen nehézzé, hogy az olaszok minden, pólón kívüli tudásukat is bevetették, miközben nálunk néhány fontos játékos nem a legjobbját nyújtotta - ma sem. London? Hirtelenjében Málaga, a 2008-as Eb jut eszembe. Ott hasonlóképpen nagy harcban, nagyon nehéz meccsen szereztük meg ugyancsak a bronzérmet, aztán Pekingben olimpiai bajnokok lettünk."

Biros Péter egymaga hatot lőtt a tizenkét magyar találatból, de emlékeztetett arra, hogy hét éve már volt ilyen bravúrja: "Volt már ilyen az életemben, a 2005-ös montreali vb elődöntőjében a görögöknek is ugyanennyit lőttem. Örülök az ismétlésnek. Döntő volt, hogy háromgólos hátrányban sem adtuk fel, akartuk nagyon ezt a bronzérmet, és tettünk is érte. És végre nekünk jött ki a lépés, végre meglett az elvégzett sok-sok munka eredménye. Hogy leszek-e négyszeres olimpiai bajnok? Meglátjuk, mit hoz London, én nagyon szeretnék újból aranyérmes lenni. Benne van a csapatban, hogy nyerjünk Londonban is."

"Olyan volt ez a meccs, mint egy brazil szappanopera: rendkívül fordulatos" - tette hozzá a remekül védő Szécsi Zoltán.