Vágólapra másolva!
Igen hasznosnak minősítette az osztrákok elleni, keddi tesztmérkőzést Mátéfi Eszter, a németekkel szembeni világbajnoki selejtezőre készülő magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Tatai Edzőtáborban rendezett összecsapáson mindkét kapitány olyan védekezési formát alkalmazott, amilyet az ellenfél kért.

Rossz hír, hogy Bódi Bernadett fejsérülést szenvedett, emiatt rutinvizsgálatra kórházba szállították. Vérten Orsolya változatlanul fájlalja a derekát, nem is játszott, ehelyett ő próbálhatta ki délelőtt azt a hidegterápiás készüléket, amelyet a tatai létesítmény kapott. Juhász Gabriellának és Kovacsicz Mónikának fáj az Achilles-ína, de ők így is vállalták a tesztmeccset, amelyet 38-20-ra a magyar válogatott nyert meg.

"Már korábban lekötöttük ezt a mérkőzést, és csak köszönettel tartozunk az osztrákoknak. Mindenben segítettek, olyan formában védekeztek, ahogy a németektől várjuk majd. Sajnálom, hogy Bódi megsérült, remélem, nincs komolyabb baja" - mondta Mátéfi Eszter, aki csütörtökön jelöli ki azt a 16 játékost, aki utazik majd a vasárnapi, balingeni vb-selejtezőre. A visszavágónak Győr ad otthont június 11-én.

A párharc győztese vehet részt a decemberi, brazíliai olimpiai selejtezős világbajnokságon, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról.