Vágólapra másolva!
Habár múlt vasárnap Dabason ötgólos előnyt szerzett, a spanyol Mar Alicante otthonában is nyerni szeretne a Ferencváros nőikézilabda-csapata a KEK-döntő vasárnap 12.30-kor kezdődő visszavágóján, hogy széppé és emlékezetessé tegye a bajnoki szereplés miatt kissé csalódást keltő szezont.

"Idegenben is győzni szeretnének a lányok és képesek is rá" - mondta Elek Gábor vezetőedző. "Ez a 34-29-es előny bár nem túlzottan nagy, de arra jó lehet, hogy nyugodtan kezdjük a mérkőzést. Innen azért csalódás lenne elbukni."

A szakember elárulta, nem tervezi, hogy külön őrzőt kap majd az első meccsen 14-szer eredményes Isabel Ortuno. A szakember hozzátette, ő nem igazán kedveli ezt a taktikát, mert akkor mások előtt nyílhat lehetőség. Úgy vélte, a spanyolok ásza ellen akkor válna hatékonyabbá csapata védekezése, ha játékosai többször kilépnének rá a falból.

"Inkább egy ember dobjon 14 gólt, mint öten hatot-hetet, mi éppen csapatként tudtunk a spanyolok fölé kerekedni az első meccsen, mert mindig volt valaki, aki átlendítette az együttest a holtponton" - összegzett Elek Gábor, akinek gárdája csütörtökön jó főpróbát tartott, hiszen három góllal verte a Vácot az NB I bronzcsatájának első felvonásán.

A Ferencváros repülőgépe szombat reggel száll fel és várhatóan délben érkezik a Valenciától délre található tengerparti városba. Aznap kora délután pedig még edzést tart csapatának Elek Gábor. A Régió Rádióban 12.22-től, míg a Kossuth Rádióban 13.35-től kezdődik a közvetítés, a mérkőzést a Digi Sport élőben adja.

Az FTC-nek a mostani a hetedik európai kupafináléja, az eddigi mérleg pedig két győzelem és négy vereség. Az együttes 1978-ban KEK-et, 2006-ban EHF-kupát nyert, ez utóbbi a magyar kézilabda idáig utolsó nemzetközi kupadiadala. A zöld-fehérek 1971-ben a BEK-ben, 1979-ben és 1994-ben a KEK-ben, 2002-ben pedig a BL-ben lettek ezüstérmesek.