Vágólapra másolva!
Nem tudja megemészteni kulcsjátékosa, Hornyák Dóra távozását a Debrecen nőikézilabda-csapatának szakvezetője, Köstner Vilmos. A csapat többségi tulajdonosa, Gellén András azt nyilatkozta, a válogatott kerettag átlövő egy percig sem akart tovább dolgozni a szakemberrel, Köstner szerint viszont a viszonyunkban nem volt kivetnivaló, de a történtek után elgondolkodik a folytatáson.

Nyáron majdnem az összes válogatott játékosát elveszítette a Debrecen nőikézilabda-csapata, amelyből távozott Juhász Gabriella, Bognár Barbara, Bulath Anita, Kiss Éva, Mörtel Renáta, majd Bogdanovics Annamária is. Az elvándorlási hullám vasárnap folytatódott, bejelentette ugyanis távozását a válogatott kerettag Hornyák Dóra is.

A Hajdú-bihari Napló interjút közölt a többségi tulajdonos Gellén Andrással, aki szerint a játékos azt mondta, Köstner Vilmossal egy percet sem akar tovább együtt dolgozni.

"Túl sokat láttam győztes meccs után sírni, nem örömében - erre mit mondhattam? A csapattársaival való rossz kapcsolat volt a második indok. A pénz lett volna a harmadik, de erről nem beszéltünk" - tette hozzá Gellén, aki elárulta, mivel a játékos szerződésében volt olyan pont, ami alapján nem maradt más választása, "még a vasárnapi meccs alatt, két Loki-gól között" aláírta a közös megegyezésről szóló szerződésbontást.

A fiatal átlövő váratlan távozása meghökkentette a DVSC-Fórum vezetőedzőjét, Köstner Vilmost is, aki a klub hivatalos honlapján jelezte, értetlenül áll a történtek előtt. "Hornyák Dóra hirtelen távozása a tudtom nélkül zajlott, szombaton és vasárnap még beszéltem vele, azt egyeztettük, hogyan folytassa a rehabilitációját. Aztán vasárnap este, a meccs után hívott a technikai vezetőnk, Kiss Ferenc, aki tájékoztatott a változásról, miszerint a játékos a mérkőzésünk alatt szerződést bontott közös megegyezéssel a klubbal" - emlékezett vissza a vezetőedző.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Egy edző feje fölött nem szabad ilyen volumenű lépést meghozni. Én vagyok az, aki a meccseken vásárra viszem a bőröm a játékosokkal egyetemben, így nekem is beleszólásom kellene, hogy legyen a dolgokba, mert nem vagyok báb! Amennyiben bevonnak a tárgyalásba, és valóban a személyem az oka a játékos távozásának, akkor én magam állok fel a kispadról. A jövő szempontjából Hornyák Dóra megtartása sokkal fontosabb lett volna, minthogy Köstner Vilmos irányítsa a Lokit. És kiemelném, a viszonyunkban nem volt kivetnivaló, mindig is tisztességes, jó sportolónak tartottam, s az egyik kedvenc játékosom volt. Minden tudásommal megpróbáltam segíteni egyéni fejlődését, s úgy érzem, játékostársai is megfelelő taktikai fegyelemmel támogatták egyre eredményesebb teljesítményét. Ha kapcsolatunk rossz lett volna, nem javaslom válogatott kerettagságát."

Köstner azt mondta, a történtek elbizonytalanították, így kérdéses, mit hoz a jövő. "El kell gondolkoznom a folytatáson, mindössze annyi biztos, hogy a szerdai, Fradi elleni meccsen még én ülök a Loki kispadján. A többségi tulajdonos biztosított a bizalmáról és a csapat is mellettem áll, ami nagyon jól esik, de a lelkivilágom továbbra is zaklatott. Jelenleg több olyan bulvár jellegű hír jelenik meg a DVSC-ről, amik rontják a gárdáról kialakított képet, s nem azzal foglalkoznak, hogy a megfogyatkozott csapat erőn felül teljesít."