Vágólapra másolva!
Pénteken Bécsben a magyar és a horvát szövetség hivatalosan is benyújtotta közös pályázatát a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére.

A Kézi.hu információja szerint a Magyar Kézilabda Szövetség azután döntött a három év múlva esedékes torna megpályázása mellett, hogy a 2014-es, szintén Horvátországgal közösen megpályázott férfi Eb-t nem sikerült elnyerni.

A helyszín kijelölését az európai szövetség (EHF) 2011-re tolta, mivel korábban a két pályázó, Szlovénia és Törökország is visszavonta kandidálását.

A leendő házigazdának 2010 októberében kellett jeleznie a rendezési szándékot. Magyarország előbb egyedül, majd ismét Horvátországgal közösen szállt harcba rendezésért. Mellettünk még Szlovákia, Svédország, Izland és Törökország jelentkezett.

A pályázóknak január 28-ig kellett benyújtaniuk hivatalos pályázati anyagukat. Az EHF februárban tart terepszemlét a leendő helyszíneken, majd április első hétvégéjén hoz döntést arról, ki rendezheti 2014 decemberében a női Európa-bajnokságot.