Vágólapra másolva!
A pécsi Széchenyi téren körülbelül két-háromszáz szurkoló részvételével szimpátiatüntetést szerveztek hétfőn a nehéz anyagi helyzetben lévő Pécs 2010 nőikosárlabdacsapatáért.

A drukkerek kosárlabdapalánkokat állítottak fel a város főterén, előkerültek a labdák is, és felirataikkal, rigmusaikkal, dobszólamaikkal Iványi Dalmáékat éltették. Városi összefogást sürgettek az együttes jövője érdekében, és elítélték a széthúzást.

"Ne dobjátok a kukába a 22 aranyat! Euroligát akarunk! Nem kérünk az önkormányzati többségből!" - ez állt a kifeszített drapériákon.

A törzsszurkolók és a csapattal rokonszenvezők a Városháza elé sétáltak, ahol egy nagy fekete-fehér lobogót kifeszítve békés keretek között tovább demonstráltak.

A klub az elmúlt évben komoly tartozásokat halmozott fel, ennek következtében veszélybe került a jövője.

Páva Zsolt a város polgármestere egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy a jövőben semmilyen formában nem kívánnak együtt dolgozni a jelenlegi többségi tulajdonosi körrel, a Sport Marketing Management 2007 Kft-vel.

A politikus szerint az önkormányzat az elmúlt hat évben 327 millió forinttal, ezen felül a városi cégek az elmúlt két esztendőben további 64 millióval segítették a klubot, a többségi tulajdonos eközben több száz millió forintos tartozást halmozott fel.

A pécsi női együttest működtető kft-ben a helyi önkormányzat tulajdonrésze 49,24 százalék.