Vágólapra másolva!
Két új szponzor és a város segítségével gond nélkül be tudja fejezni az idei szezont a Zalaegerszeg férfikosár-csapata. A bajnoki címvédő és kupagyőztes csapattal a Flextronics és a siófoki Yacht Club is támogatói szerződést kötött.

Rendkívül nehéz helyzetbe került év elején a Zalakerámia-ZTE: a klub saját honlapján jelentette be, hogy anyagi gondjai miatt ingyen távozhatnak a játékosai és az edzői.

Zala megye legnagyobb munkáltatója, a Flextronics február végétől felújítja korábbi kapcsolatát a csapattal. A vállalat közleménye szerint az együttműködés másra is kiterjed: "Az idei szezon költségvetésének jelentős részét fedező támogatás lehetővé teszi a csapatnak, hogy újra teljes erőbedobással a játékra koncentráljon."

A Flextronics mellett a siófoki Yacht Club is anyagi támogatást nyújt az együttesnek.

A névadó Zalakerámia már korábban jelezte, hogy kitart a csapat mellett, a helyi önkormányzat pedig a második negyedévre járó 14,25 millió forintos támogatás kifizetésének előrehozásával segít.

A klub szerint azért kerültek ilyen helyzetbe, mert a sporttámogatásról szóló törvényre még mindig nem bólintott rá az Európai Unió, több játékos és a szurkolók egy része szerint azonban hiba volt erre alapozni az idei költségvetést, a vezetők pedig túl későn jelezték, hogy eligazolhatnak.

Két amerikai légiósa, Kyle Wilson és Lorenzo Williams gyorsan elhagyta a csapatot, a magyar bajnokság egyik legjobb erőcsatára Izraelbe, a gólpasszlistát vezető Williams pedig Ukrajnába igazolt. Rajtuk kívül egy másik kulcsember, Vojvoda Dávid is továbbállt, a 21 éves válogatott bedobó Pakson folytatja. A többi kosaras ugyanakkor maradt, és az edzői stáb sem hagyta el az együttest.

A ZTE hatodik a bajnokságban, egy győzelem hiányzik, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba.