Vágólapra másolva!
A Szegedma.hu információja szerint súlyos hibát követtek el a jegyzőkönyv vezetői a Szeged-Debrecen férfikosárlabda-mérkőzésen, amely 91-91-es döntetlennel ért véget, végül hosszabbításban nyertek a hazaiak. A portál úgy tudja, egy kimaradt büntetőt pontként könyveltek el a vendégcsapatnak, így a mérkőzés már rendes játékidőben eldőlt volna.

Kínos baki miatt túlórázott a Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák és a Factum Sport Debrecen férfikosárlabda-csapata hétfőn, állítja a Szegedma.hu portál, amely szerint a jegyzőkönyv vezetője az első félidőben egy ponttal többet írt a vendégek neve mellé, akik ennek köszönhetően végül kiharcolták a hosszabbítást.

44-31-es szegedi előnynél a debreceniek amerikai centere, Langford egy kettő plusz egyes dobással 44-34-re szépített, ám az eredményjelző hirtelen 44-35-re váltott. A szünetben a Szedeák vezetői is értetlenkedtek a zsűriasztalnál, ám kiderült, a kijelző és a jegyzőkönyv összhangban van.

A televíziós felvétel azonban egyértelműen bizonyítja, hogy rosszul vezették a jegyzőkönyvet, azaz a második negyedben valóban egy pontot ajándékba kapott a Debrecen.

A második negyed közepén 43-30-as állásnál a debreceni Kaluha Csaba két büntetőt dobhatott, melyek közül az elsőt értékesítette, a másodikat azonban elhibázta. A jegyzőkönyvben viszont ez a dobás sikeresként lett feltüntetve, állítják a szegediek.

A mérkőzés végül 91-91-es döntetlennel ért véget (a 91-90-es hazai siker helyett), a a Szeged végül hosszabbításban harcolta ki a 101-97-es győzelmet.

A szegedi klub vezetői azt mondták, hogy már a pénteki, Salgótarján elleni csatára összpontosítanak, nem törődnek a hétfői esettel, de a precedensértékű ügynek minden bizonnyal lesz folytatása.


Az ominózus két büntető 00:24-tól, a kimaradt második dobás 00:37-től látható.