Vágólapra másolva!
"Az elmúlt hónapokban a jobb eredmények után mindig jött egy negatív élmény. Tudtuk ezt, mégis beleestünk ugyanebbe a gödörbe" - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány a vízilabda-válogatott honlapján a görögök elleni, döntetlenre végződött Eb-meccs után. Biros Péter szerint "ez egy irgalmatlan figyelmeztető jel volt."

"A meccs elejétől a végéig gyengén játszottunk, abban lehet fokozatot tenni, hogy mikor gyengébben és mikor csak gyengén. Ha meg tudjuk oldani, hogy egy görög csapattól csak hat gólt kapunk, akkor azt a meccset meg kell nyerni" - mondta Kemény Dénes a Vlv.hu oldalon.

A kapitány szerint nem az utolsó emberhátránynál "vesztettük el" a meccset, hanem az első két, két és fél negyedben.

"Hiába tudtuk, hogy ha két hónap alatt volt egy sikeresebb meccsünk, rögtön jött egy negatív élmény is. Néhány játékosnak még tanulnia kell, hogy folyamatosan koncentráljon, itt most kétnaponta. Tudtuk, megbeszéltük, mégis beleestünk újra ugyanebbe a gödörbe. Remélem most jön két jó válasz, a következő két meccs" - fejtegette a Kemény.

Biros Péter szerint a gyenge támadójáték miatt végződött döntetlenre a meccs: "Borzasztó tompán támadtunk, a védekezés még jó is volt, annak ellenére, hogy egy negyed alatt kaptunk három gólt. Utána viszont három negyed alatt kaptunk hármat. Elöl voltak tompa lövéseink, fogalmunk sem volt, mit kellene csinálni, rossz döntéseket hoztunk."

"Ha az utolsó két meccset megnyerjük, ugyanúgy csoportelsők leszünk. Csak már ott van bennünk, hogy nem lehet hibázni, és ha így játszunk, még az is benne van, hogy kikapunk. Ez egy irgalmatlan figyelmeztető jel volt. Általában van egy rosszabb meccse a csapatnak a világversenyeken, reméljük, ezt most kipipáltuk" - tette hozzá Biros.

Szivós Márton szerint pár hete még elvesztette volna ezt a meccset a magyar csapat: "Büszke vagyok a társaságra, hogy 0-3-ról, ilyen nyögvenyelős, gennyes mérkőzésen föl tudtunk állni. Erre szerintem nyár közepén nem lettünk volna képesek."