Vágólapra másolva!
Ismét az FTC nőikézilabda-csapatának játékosa lett Zácsik Szandra, aki a tervezettnél fél évvel hamarabb tért vissza a montenegrói Krim Ljubljanától.

"Közös megegyezéssel szerződést bontottunk a Ljubjanával, így lehetőségem nyílt arra, hogy idő előtt lehessek ismét a Fradi játékosa" - idézte Zácsikot az Ftckezilabda.hu. "Nagyon örülök ennek a hirtelen jött váltásnak, mióta elmentem, arra vártam, hogy ismét itt játszhassak. Nem lesz számomra nehéz a visszailleszkedés, mert szinte ugyanaz a csapat most, mint amikor elmentem, ráadásul sok időt is töltöttem a klubnál az elmúlt másfél év során."

Elek Gábor edző is hasonlóképpen fogadta a húszéves átlövő visszatérését. "Örömteli ez az esemény, nagyon vártuk vissza a csapathoz, folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Nagyon nagy öröm a számomra, hogy nem csak mi vártuk őt, hanem ő is vissza akart térni közénk. Sokat edzett velünk az elmúlt másfél évben, így nem okoz majd gondot, hogy beépítsük a csapatba."

Kovács Miklós, a Ferencváros elnöke szerint Zácsik visszatérése is egy újabb lépés a csúcs felé. "Tovább folytatjuk azt az utat, amit valamivel több mint egy éve megkezdtünk, s ennek eredménye nem lehet más, mint hogy a Ferencváros visszatérjen a csúcsra. A nőikézilabda-szakosztály volt az, ahol megkezdtük a tiszta és átlátható gazdálkodást. Ennek eredménye, hogy megjelennek a szponzorok és a jó játékosok a csapatnál, és egy idő után ezek hozzák majd magukkal az eredményeket is. Ebben a pillanatban a nőikézilabda-csapat a kirakat a Ferencvárosnál" - mondta Kovács.

Zácsik 2009-ben szerződött 2011 nyaráig a szlovén Krim Ljubljanába az FTC-ből, időközben azonban meggondolta magát, szeretett volna visszatérni a magyar csapathoz, ám ezt nem tehette meg, mert még az európai szövetség (EHF) illetékesei is felemelték hangjukat az esettel kapcsolatban. Csak akkor tudott volna Zácsik hamarabb jönni, ha a Fradi kivásárolja őt, de erre nem volt anyagi keret.

Az átlövő közel egy éve súlyos vállsérülést szenvedett, ezért sem a Krim Ljubljanában, sem a magyar válogatottban nem tudott játszani, így a szlovén csapat közös megegyezéssel szerződést bontott vele, az FTC pedig élt a lehetősséggel, és lecsapott a játékosra, aki 2013 nyaráig kötelezte el magát.

Ha sikerül elintézni a hivatalos papírokat, akkor Zácsik Szandra akár már a keddi, Vác elleni bajnokin pályára léphet régi-új csapatában.