Vágólapra másolva!
Az FTC mindhárom meccsét megnyerve, a Honvéd ugyan nem százszázalékosan, de szintén veretlenül és csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé a férfivízilabda LEN-kupában. Mivel mindkét csapat elsőként zárt a csoportjában, így a nyolcaddöntőben nem kerülhetnek össze.

eredmény, 2. selejtezőkör, I csoport, 3., utolsó játéknap:
Groupama-Honvéd - CN Marseille (francia) 9-9 (3-1, 2-4, 3-3, 1-1)

Az elején a magyar gárda elhúzott, de a nagyszünetre kiegyenlítettek a vendéglátók, akiknek az iksz kellett ahhoz, hogy csoportmásodikként szintén továbbjussanak a második csoportselejtezőből. A végén a Honvédnél volt az előny, de a zárógólt a franciák szerezték, így a Kőér utcaiak mögött megszerezték a nyolcaddöntőt érő pozíciót.

Amint azt a pólós szakosztályt irányító Novák Ferenc az MTI-nek elmondta, a magyar gólokon öten osztoztak: 2-2 alkalommal volt eredményes Szivós Márton, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs, míg egyszer-egyszer Salamon Ferenc, Bátori Bence és Tóth Márton.

A csoport végeredménye: 1. Honvéd 7 pont, 2. Marseille 5, 3. Terrassa (spanyol) 4, 4. Esslingen (német) 0

eredmény, G csoport, 3., utolsó játéknap:
FTC-Fisher Klíma - Olympic Nice (francia)10-8

A Ferencváros nizzai selejtezőcsoportjában nem volt tekintettel a házigazdákra: a vasárnapi zárómérkőzésen a zöld-fehérek legyűrték a franciákat, így százszázalékos teljesítménnyel nyertek kvartettjükben. Sikerük azt is jelenti, hogy a jövő vasárnapi sorsoláson a két magyar együttes nem kerülhet szembe egymással a második számú európai pólós sorozat nyolcaddöntőjében, ahol már párokra osztva, egyenes kieséses rendszerben folytatódik tovább a küzdelem.