Vágólapra másolva!
Shaquille O,Neal, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) négyszeres bajnok centere a bostoni szurkolók közreműködésére is számít új beceneve megtalálásában, miután a héten aláírt a helyi Celticshez.

A legutóbbi szezonban nagydöntős klub a honlapján közölte, hogy sikerült megállapodni a "Nagy Lóherével" (Big Shamrock). A lóhere a patinás csapat egyik szimbóluma, így aztán a Twitteren közzétett lehetséges variációk között ez is felbukkan, akárcsak - továbbiak mellett - a "Nagy Kobold" (Big Leprechaun) vagy a "Nagy Szörny" (Big Monster).

A 17-szeres bajnok Bostonnál szerdán jelentették be a 38 esztendős kosaras leigazolását, de részleteket nem közöltek a megállapodásról, ugyanakkor a Boston Globe című napilap értesülései szerint a 15-szörös All Star-válogatott O,Neal két idényre szóló szerződést írt alá, s 1,4 millió dollárral lesz gazdagabb évente.

A korábban a Los Angeles Lakersszel három, a Miami Heattel pedig egy bajnoki aranygyűrűt begyűjtő játékos az elmúlt szezonban a Cleveland Cavaliers alkalmazásában állt, de kontraktusa lejárt, így szabadon igazolhatóvá vált.