Vágólapra másolva!

Furcsa döntés áldozata lett a szegedi gólkirálynő

Hiába szerezte a legtöbb gólt, mégsem lehetett egyedül gólkirálynő a magyar nőivízilabda-bajnokságban Dalmády Szandra, a Szeged csapatkapitánya. A szövetség ugyanis úgy döntött, mivel az alsóházban könnyebb volt gólt szerezni, így a nála öt góllal kevesebbet dobó Keszthelyi Ritával (Dunaújváros) megosztva kapja az elismerést.

Furcsa megoldást alkalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség, amely a női OB I-ben a legtöbb, 90 gólt szerző szegedi Dalmády Szandra mellett a 85 gólig jutó Keszthelyi Ritát (Dunaújvárosi Főiskola) is gólkirálynőnek hirdette ki.

Az indoklás szerint azért, mert a rájátszásban az alsóházi szegediek könnyebb ellenfelekkel csaptak össze, mint a felsőházban szereplő dunaújvárosiak.

"Amikor értesültem róla, hogy megosztott lett a díj, azt hittem rosszul hallok, de az is megfordult a fejemben, hogy valaki viccel velem. Borzasztóan el vagyok keseredve, a számok ugyanis nem hazudnak, azok objektívak, ebbe szubjektív módon belenyúlni, több mint furcsa. A férfiválogatott Unicum-kupáján adják át a díjat, most annyi minden kavarog a fejemben, nem tudom, érdemes lesz-e elmennem az eseményre" - nyilatkozta Dalmády Szandra a Délmagyarországnak.