Vágólapra másolva!
Új vezetője lesz a Magyar Jégkorong Szövetségnek (MJSZ), mivel az eddigi elnök, Studniczky Ferenc nem jelölteti magát a június 11-i tisztújító közgyűlésen.

"Úgy döntöttem, hogy átadom a stafétabotot, egyben bízom abban, hogy az új elnök további impulzusokkal segíti az elmúlt évek sikertörténetének folytatását. Ezúton is megköszönöm a sportolók, a sportágért dolgozó szakemberek munkáját és a szurkolók támogatását" - fogalmazott Studniczky Ferenc, aki az elnökségnek már jelezte távozási szándékát.

"Éppen most nézem át azokat a papírokat, amelyeken ismertetem a terveimet még a megválasztásom előtt. És azt kell, hogy mondjam, szinte mindent sikerült véghez vinni. Szép hét évet zárok most le" - mondta Studniczky Ferenc.

Az 56 esztendős Studniczky napra pontosan hét évig volt elnök: 2003. június 11-én választották meg. Amióta ő vezette az MJSZ-t, azóta a magyar hoki története legsikeresebb időszakát élte, például a válogatott 2008-ban - hetven év kihagyás után - ismét feljutott a világ élvonalába. Az ország több városában fedett pálya épült, felnőtt férfi és női, illetve utánpótlás-vb-knek adtak otthont, míg a nemzetközi szövetség két hete ítélte oda Budapestnek a 2011-es divízió I-es vb rendezési jogát.