Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott két góllal verte Kanada nemzeti együttesét péntek este, ezzel százszázalékos mérleggel nyerte meg a Volvo-kupát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Volvo-kupa, zárómérkőzés:
Magyarország - Kanada 10-8 (4-1, 3-3, 0-1, 3-3)
A magyar góldobók:
Hosnyánszky 3, Kis, Marnitz 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras 1-1

Még mielőtt a zárómérkőzésen vízbe szállt volna a hazai és a kanadai csapat, afféle közönségszórakoztató gálameccsként játszották le a már elutazott három játékosukat magyar pólósokkal pótló ausztrálok és egyesült államokbeliek. Olykor parázs hangulatú része is akadt a találkozónak, amelyen a 2008-as olimpiai ezüstérmes amerikaiak hajráztak jobban és főleg hatékonyabban, 7-4-re nyerve végül.

A főmérkőzés előtt nyilvánvalónak tűnt, hogy aligha ismétlődik meg a hétfői, miskolci összecsapás túlzott egyoldalúsága, amikor is felettébb könnyed játékkal fölényes, 20-5-ös magyar siker született, már csak azért sem, mert a kanadaiak sokat javulva - amellett általános meghökkenést kiváltva - megverték az ausztrálokat és az amerikaiakat egyaránt.

Hogy valóban egy "másik" együttes van a vízben, igazolták is hamar: jóllehet Kemény Dénes legénysége - Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Madaras Norbert, vagyis csupa olimpiai bajnok, és az egyik újonc, Marnitz Gergő révén - 2-0-ra, 4-1-re, majd 5-2-re is elhúzott, a vendégek azonban a második negyedben 5-4-re felzárkóztak. Hosnyánszky és Marnitz bombagóljának köszönhetően aztán 7-4-gyel vonulhattak ötperces pihenőre a csapatok.

A harmadik játékrész mégsem a várt különbségnövelést hozta, hanem meglepő módon csupa magyar helyzetrontást, s ezt büntette is a vetélytárs: az amúgy az Egerben légióskodó Aaron Feltham talált be a második félidőre Baksa Lászlót váltó Nagy Viktor keze mellett (7-5).

A zárónegyed is rémisztően indult, majd folytatódott is: elhibázott ziccerek miatt döntetlenközelben tudtak maradni a kanadaiak, akik egy gólra megközelítették a hazai együttest. Végül 9-8 után Kis centerezett pazarul, így kétgólos magyar győzelemmel ért véget a Volvo-kupa.

A pénteki első meccsen:
Egyesült Államok - Ausztrál-magyar vegyescsapat 7-4 (1-0, 2-3, 1-0, 3-1)

A 4. Volvo-kupa végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Kanada 6
3. Egyesült Államok 3
4. Ausztrália 0