Vágólapra másolva!
A Ghionea-ügy felemás megoldására hivatkozva lemondott Lele Ambrus, a Pick Szeged kézilabdacsapatának ügyvezetője, írja a Délmagyarország című napilap. Lele már tavaly nyáron is felajánlotta lemondását, akkor ezt a klubvezetés nem fogadta el, most viszont hatvannapos felmondással szabad utat adott az ügyvezetőnek.

"Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy nem csinálom tovább, nem folytatom az ügyvezetői munkát. A Ghionea-ügy után, amit nem sikerült teljes mértékben megoldanom, döntöttem el, hogy beadom a lemondásom. Egyelőre várom az elnökségi tagok válaszát, a munkát addig folytatom, amíg nem döntik el a vezetők, hogy ki lesz az utódom. Számomra most az a legfontosabb, hogy a csapat körül nyugalom legyen" - mondta a Csongrád megyei napilapnak Lele.

A román válogatott szélsőt, Valentin Ghioneát a Pick Szeged január végén kölcsönadta a román Resitának, azt követően, hogy a játékos december 23-án távozott a csapat edzéséről, és az utolsó foglalkozáson már egyáltalán nem vett részt. A Pick Szeged edzője, Dragan Djukics ezt olyan súlyos fegyelmi vétségnek tekintette, hogy Ghioneát azonnali hatállyal kietette a keretből. A Pick januárban szeretett volna túladni a 150-180 ezer euró piaci értékűre becsült szélsőn, de egyetlen jelentkező sem akadt érte. Így maradt a kölcsönadás, amiből viszont nem látott pénzt a szegedi klub.

Az ügyvezető felmondási ideje 60 nap, addig a posztján marad, így jövő héten még elutazik a Pick Szeged sorsdöntő görögországi Bajnokok Ligája mérkézésére, Szalonikibe.

A klubot tulajdonosa, a Sante Kézilabda Kft., illetve annak többségi tulajdonosa, a romániai Pistrui László külföldön értesült az ügyvezető lemondásáról, és csak annyit mondott: "Az elnökség tagjaival február 15-én tárgyalunk, és beszéljük meg Lele Ambrus lemondását."

"Mivel az ügyvezetőnek kötelezettségei vannak, így a Sante Kézilabda Kft. tagságát, illetve az elnökséget is össze kell hívni, és csak ezután születhet döntés, hogy az ügyvezető távozhat-e" - mondta Szeri István, a klub egyik elnökségi tagja.